Τι παράδοξο! Ο καιρός των τελευταίων ημέρων να είναι σχεδόν καθημερινά ηλιόλουστος, αλλά τα πάντα γύρω μας να φαντάζουν τόσο μουντά και άχρωμα. 

Ο κορωνοϊός και το lockdown ανέτρεψαν τα πάντα, αποσυντονίζοντας πλήρως τους ζωηρούς δείκτες της λειτουργίας της ζωής. 

Η αβεβαιότητα, η αγωνία, η ανησυχία, ο φόβος, η κόπωση κατέλαβαν ετσιθελικά τη θέση της χαράς, της ηρεμίας, ακόμη και εκείνη της βαρετής καθημερινότητας, πόσω μάλλον της προσμονής των πιο όμορφων εορτών όλου του χρόνου. Των Χριστουγέννων! 

Υπό άλλες συνθήκες τέτοιες ημέρες, σιγά – σιγά τα καταστήματα στην αγορά των Τρικάλων άρχιζαν τον στολισμό των βιτρινών με όλα εκείνα τα πανέμορφα στολίδια- σύμβολα της επερχόμενης χριστουγεννιάτικης χαράς και ευφορίας. 

Φέτος, όμως, όλα είναι διαφορετικά έτσι ώστε οι επαγγελματίες της αγοράς να στερούνται αυτής της δυνατότητας και ταυτοχρόνως προσφοράς προς όλους μας, που θέλοντας και μη παρασυρόμασταν στην εορταστική ατμόσφαιρα. 

Ωστόσο, οι προνοητικοί καταστηματάρχες της πόλης, που καθόλου δεν τους πτόησε η απόφαση του απαγορευτικού μια εβδομάδα πριν, συνέχισαν το έργο τους μέχρι να κλείσουν τα μαγαζιά τους, φωτίζοντας και χρωματίζοντας τους υποτονικούς ρυθμούς της ζωής μας.

Σε πείσμα των καιρών, τα Χριστούγεννα συνεπή στο ραντεβού τους έρχονται δειλά-δειλά. Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί ως εμπόδιο στον προορισμό τους, κανείς δεν μπορεί να τους αφαιρέσει το παραμικρό από όλα εκείνα που δίνουν απλόχερα στον καθένα μας.

Η ζωή είναι εδώ. Έρχονται τα Χριστούγεννα και μας προκαλούν να τα ζήσουμε! 

Μέσα σε αυτούς τους πρωτόγνωρα δύσκολους και άγριους καιρούς. 

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr