Είναι γνωστή, πλέον, η τεράστια επίδραση που ασκούν τα social media στις κοινωνίες ανά τον κόσμο, που απαρτίζονται από χιλιάδες, εκατομμύρια και δισεκατομμύρια χρηστών. 

Και μπορεί κάποιος να τα κατηγορήσει για χαρακτηριστικά τους που ενέχουν έντονα στοιχεία στρεβλότητας, ωστόσο από την άλλη δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που με τον πιο ενεργό και εκκωφαντικό τρόπο ανέδειξαν καίρια κοινωνικά ζητήματα, μέσω της έκφρασης των αμέτρητων χρηστών σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Μαρία Στίμου, 20 Δεκεμβρίου 2020

______________________

Δίνοντας πολλές φορές την δυνατότητα κάποιος να χρησιμοποιήσει με τον πιο απλό και εύκολο τρόπο ένα φωτογραφικό πλαίσιο με ένα μήνυμα - σύνθημα, που στόχο του έχει να προβάλλει ένα επίκαιρο ζήτημα που απασχολεί είτε ομάδες ανθρώπων είτε και ολόκληρες κοινωνίες, η πανδημία του κορωνοϊού δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μια τέτοια διαδικτυακή εφαρμογή. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εμβολιασμού των πολιτών κατά του κορωνοϊού, μα κυρίως της πειθούς και του παραδειγματισμού, προκειμένου να καμφθούν αμφιβολίες και ενστάσεις πολλών ανθρώπων για την μη λήψη του εμβολίου, τα ειδικά φωτογραφικά πλαίσια – συνθήματα αρχίζουν να εμφανίζονται σιγά – σιγά, στα δημόσια προφίλ του δημοφιλούς facebook ανθρώπων κυρίως από τον ιατρικό κόσμο. 

Με κυρίαρχο σύνθημα «Θα κάνω το εμβόλιο για την Covid-19» ή με αγγλική γραφή «I will take a COVID-19 vaccine», πλέον και γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων εμφανίζονται στις οθόνες μας με αυτόν τον τρόπο, μεταδίδοντας το συγκεκριμένο μήνυμα. 

Η αναισθησιολόγος Στέλλα Ντούβλη, υπεύθυνη του Αναισθησιολογικού Τμήματος του ΓΝΤ και του Ιατρείου Πόνου, η χειρουργός Μαρία Καναρά, υπεύθυνη του Ιατρείου Μαστού της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου και ο παθολόγος Στέφανος Μυλωνάς, Διευθυντής της Β΄Παθολογικής Κλινικής, ενδεικτικά αποτελούν τα πρώτα παραδείγματα αυτής της δράσης, σε τοπικό επίπεδο. 

Μάλλον, θα ήταν απίθανο να απέχουν από τις δράσεις υπέρ του εμβολιασμού, καθώς πολλές φορές με δημόσιο λόγο έχουν εκφράσει την επιστημονική τους άποψη τόσο για τον φονικό και επικίνδυνο κορωνοϊό, όσο και για την τεράστια σημασία του εμβολίου. 

Μάλιστα, ο γνωστός παθολόγος Στέφανος Μυλωνάς με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο την δική του απόφαση, θέλοντας να παρακινήσει πολλούς να τον ακολουθήσουν.   

Περιμένοντας το  εμβόλιο, καλούμαστε να ξεπεράσουμε τον φόβο για το άγνωστο, αλλά και την καχυποψία.. καλούμαστε να δείξουμε εμπιστοσύνη στην δύναμη του ανθρώπου,  αλλά και στις δυνατότητες της επιστήμης και να αποδείξουμε, ότι αυτό που μας ενώνει δεν είναι το πρόβλημα και η απειλή, αλλά η ελπίδα και η λύση..

Και τίθεται το ερώτημα, στο οποίο καλούμαστε όλοι να απαντήσουμε? φόβος για την ασθένεια η φόβος για το εμβόλιο? ΜΕΘ η ΕΜΒΟΛΙΟ? η απάντηση είναι μία και μοναδική!!!Πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε για να νικήσουμε τον κορονοιο..

Απο την ΒΠ του Γ.Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ ,ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ..

trikalaenimerosi.gr