Πέρασε και από τον νομό μας η «φλόγα της αγάπης» στα πλαίσια της 14ης  λαμπαδηδρομίας εθελοντών αιμοδοτών που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.). Ιδέα του ανωτέρου Συλλόγου που πήρε «σάρκα και οστά» από το έτος 2002 με τη θεσμοθέτηση  από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην προσπάθεια της να προσελκύσει, να ενημερώσει  και να ευαισθητοποιήσει περισσότερους εθελοντές αιμοδότες.
Οι αστυνομικοί λοιπόν δεν μπορούσαν να είναι απόντες από αυτή την προσπάθεια και η Τοπική Διοίκηση Τρικάλων της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών με τέσσερις (4) λαμπαδηδρόμους παρέλαβε τη φλόγα της αγάπης από το Δέλτα Καλαμπάκας και τη μετέφερε μέχρι το 6ο χλμ. της Εθνικής Οδού Τρικάλων-Ιωαννίνων, παραδίδοντας την στο Σύλλογο Δρομέων Καλαμπάκας.  Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου «αξίζει να σημειωθεί ότι η Τοπική μας διοργανώνει (3) αιμοδοσίες ανά έτος. Την Τοπική μας εκπροσώπησαν ο Γ.Γραμματέας κ. Αχιλλέας Μπέγας και ο Ταμίας κ. Βασίλειος Δραγούτσος.
Ευχαριστούμε θερμά την Π.Ο.Σ.Ε.Α. , τον Δήμο Καλαμπάκας και προσωπικά την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δήμου Καλαμπάκας  κ. Σοφία Δρούγκα, για αυτή την τιμή που μας έκαναν να αρχίσουμε την 14η  λαμπαδηδρομία. Επίσης ευχαριστούμε την Δ.Α. Τρικάλων που διέθεσε συναδέλφους τόσο του Τμήματος Τροχαίας Τρικάλων όσο και του Α.Τ. Καλαμπάκας για την κυκλοφοριακή ευρυθμία και ασφάλεια των λαμπαδηδρόμων και των λοιπών συμμετεχόντων πολιτών.
Τέλος, απευθύνουν μήνυμα  παρότρυνσης τόσο προς  τους συναδέλφους όσο και προς τους πολίτες για συμμετοχή σε αιμοδοσίες, δίδοντας κατ' αυτόν τον τρόπο μήνυμα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο».