Μια πολύ θλιβερή πρωτιά καταγράφουν σήμερα τα Τρίκαλα, μετρώντας πάνω από 50 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο δεκαήμερο. 

Ο νομός Τρικάλων, όπως αποτυπώνεται στον χάρτη του ΕΟΔΥ, αποτελεί τον μοναδικό νομό σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα με το πιο σκούρο μπλε χρώμα. 

Της υψηλότερης κατηγορίας, δηλαδή, των καταγεγραμμένων κρουσμάτων σε αριθμό από 50 και άνω σε ένα δεκαήμερο, που αντικατοπτρίζει την κρισιμότητα της κατάστασης. 

72 κρούσματα κορωνοϊού κατά την διάρκεια του δεκαημέρου από 15 – 24 Σεπτεμβρίου και, το πιο θλιβερό όλων, με δύο θανάτους συνανθρώπων μας. 

Μια πραγματικότητα που φαντάζει αδιανόητη, καθώς κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς και γιατί ο νομός Τρικάλων έχει φτάσει σε αυτήν την κατάσταση. 

Κι ενώ από την 1η Μαρτίου έως και την 1η Αυγούστου στα Τρίκαλα δεν υπήρχαν κρούσματα κορωνοϊού και πολύ περισσότερο τίποτε δεν προμήνυε μια κακή πορεία και εξάπλωση του ιού, από τις 6 Αυγούστου και μετά ξέσπασε ένας καταιγισμός νέων περιστατικών covid-19, σχεδόν σε καθημερινή βάση. 

Ο Αύγουστος έκλεισε με 25 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ κι ο Σεπτέμβριος που δεν έχει τελειώσει ακόμη, μετρά μέχρι σήμερα 103. 

Ένα απίστευτο γεγονός που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει, καθώς στην περιοχή των Τρικάλων δεν έχει υπάρξει κάποια συγκεκριμένη και μεγάλη εστία μετάδοσης κορωνοϊού, όπως π.χ. στην Λάρισα είτε με την Νέα Σμύρνη είτε με τον Αμπελώνα, έτσι ώστε να δικαιολογεί την ασταμάτητη καταγραφή νεών κρουσμάτων κάθε ημέρα. 

Πλέον, είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως στον νομό Τρικάλων υπάρχει μια μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα, με τα κρούσματα να εντοπίζονται παντού γύρω μας και με τον ιό να έχει εισέλθει σε ευαίσθητες δομές, όπως τις σχολικές και εκείνες της υγείας, με επιβεβαιωμένα κρούσματα που δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστά. 

Η πολύ κακή πορεία του κορωνοϊού και η πολύ ανησυχητική του εξάπλωση στα Τρίκαλα αποτυπώνεται και στην εικόνα που παρουσιάζουν τα σχολεία στην πόλη των Τρικάλων. 

Κοιτάζοντας κανείς την επίσημη λίστα του υπουργείου Παιδείας με τα σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα στα οποία εντοπίζονται κρούσματα, θα δει με θλίψη πως ανάμεσα στα πολλά της Αθήνας και της Αττικής, τα σχολεία των Τρικάλων κατέχουν κυρίαρχη θέση.

Όπως είναι γνωστό, μέχρι στιγμής σε 7 σχολεία της πόλης των Τρικάλων έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Και μπορεί τα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα να βρίσκονται σε ισχύ στον νομό Τρικάλων, ωστόσο με την παρούσα εικόνα της καταγραφής νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που παρουσιάζει η περιοχή, πόσο απίθανο φαντάζει ένα ακόμη πιο ασφυκτικό, τοπικό lockdown; 

trikalaenimerosi.gr