Πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Τοπικής μας, από την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, στα Τρίκαλα- Καλαμπάκα- Πύλη, η 12η Φιλική Συνάντηση των μελών του Ελληνικού Eθνικού Τμήματος της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών. Μία συνάντηση στην οποία συμμετείχαν περίπου εκατόν εβδομήντα  (170) άτομα από σαράντα ένα (41) Τοπικές Διοικήσεις- Νομούς της Ελλάδος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Eθνικού Τμήματος και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φίλων Αστυνομίας κ. ΛΟΥΡΙΔΑ Παναγιώτα.
Την Παρασκευή προ της άφιξης των συμμετεχόντων, πραγματοποιήσαμε μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Eθνικού Τμήματος εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. ΜΙΧΑΛΑΚΗ Χρήστο, στο Δήμο Τρικκαίων, όπου μας υποδέχτηκε η Αντιδήμαρχος κ. ΔΗΜΑ Ντίνα, στη ΣΜΥ Τρικάλων όπου μας υποδέχτηκε ο Διοικητής της Ταξίαρχος κ. ΛΙΑΚΟΣ Γεώργιος και στη Δ.Α. Τρικάλων όπου μας υποδέχτηκε ο Διευθυντής της Αστυν. Διευθυντής κ. Αθανάσιος ΓΡΑΒΑΝΗΣ και σύσσωμη η λοιπή φυσική ηγεσία της, αποτελούμενη από τον Α/Υ΄ Γεώργιος ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ  Α΄Υποδ/ντή του Επιτελείου της Δ.Α Τρικάλων, τον Α/Υ΄  Στέργιος ΝΙΝΤΟΣ,  Β΄ Υποδ/ντή του Επιτελείου της Δ.Α Τρικάλων και τον Υ/Α΄ ΑΔΑΜΟ Βασίλειο, Υπασπιστή της Δ.Α. Τρικάλων. Στη συνέχεια και μετά την άφιξη και τακτοποίηση όλων των συμμετεχόντων της 12ης Φιλικής Συνάντησης στα τρία (3) ξενοδοχεία της πόλης των Τρικάλων, αναχωρήσαμε με μισθωμένα τουριστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ Τρικάλων, για το «Μύλο των Ξωτικών».Εκεί μας ανέμενε ο Διευθυντής του e- trikala και  π.Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων κ. ΚΩΤΟΥΛΑΣ Ιωάννης, ο οποίος μας ανέφερε την ιστορία του «Μύλου», ξεναγώντας μας και μυώντας μας στα όσα πρόκειται να διαδραματιστούν εκεί τις γιορτινές ημέρες που έρχονται. Τελειώνοντας την ημέρα μας, παραθέσαμε δείπνο μετά ζωντανής μουσική, σε κοσμική ταβέρνα εγγύς των Τρικάλων, μέχρι αργά, με αμείωτο κέφι.
Το Σάββατο επισκεφθήκαμε την Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου, αφού περιηγηθήκαμε οδικά στις περισσότερες Ιερές Μονές, μαθαίνοντας την ιστορία αυτών από τις τρεις (3) εξαίρετες ξεναγούς μας, τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά. Επισκεφθήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, όπου για μία ακόμη φορά μας εντυπωσίασε. Κατόπιν μετά τον ελεύθερο χρόνο και τα ψώνια στην Καλαμπάκα γευματίσαμε σε εστιατόριο στη σκιά των Ιερών Βράχων. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, η έναρξη εργασιών της 12ης Φιλικής Συνάντησής μας. Την συζήτηση διεύθυνε ο Γ.Γραμματέας της Τοπικής μας κ. ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέας. Μετά τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Τοπικής μας κ. ΘΕΟΧΑΡΗ Κων/νου, του Προέδρου του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ Ιωάννη, του Παγκόσμιου Γενικού Γραμματέα κ. ΚΑΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Γεωργίου και του π. Προέδρου του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. ΚΟΝΤΑΚΟΥ Χρήστου, ο λόγος δόθηκε αλφαβητικά στις Τοπικές Διοικήσεις όπου συμμετείχαν. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Γ.Γραμματέα του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ.   ΦΩΤΟΓΛΟΥ Σπυρίδωνα. Επίσης, μιας και το έτος που διανύουμε έχει χαρακτηρισθεί από την UNESCO, ως  έτος αφιερωμένο στον «Αριστοτέλη- 2400 Χρόνια», έλαβε χώρα σχετική εκδήλωση στα πλαίσια της Φιλικής Συνάντησής μας, με ομιλητή τον Πανεπιστημιακό καθηγητή Δρ. κ Σωτήριο ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑ.
Τελειώνοντας ακολούθησε σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης μας, η Τελετή λήξης της 12ης Φιλικής Συνάντησής μας- «Βραδιά Φιλίας», παρουσία του Εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης & Σταγών, π. Ευάγγελου ΚΑΡΑΜΗΤΣΙΟΥ, του Βουλευτή Ν.Δ. Τρικάλων κ. ΣΚΡΕΚΑ Κων/νου, του Εκπροσώπου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων Θεματικού Αντιπεριφερειαρχη Θεσσαλίας κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Βασιλείου, του εκπροσώπου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και Διευθυντή της Δ.Α. Τρικάλων Α/Δ΄ κ. Αθανασίου ΓΡΑΒΑΝΗ, της Εκπροσώπου του Δήμου Τρικκαίων Αντιδημάρχου κ. ΔΗΜΑ Ντίνας, του Εκπροσώπου του Δήμου Πύλης Αντιδημάρχου κ. Βησσαρίωνα ΤΖΑΝΗ, του Ηγούμενου της Ι.Μ. Παναγίας Σπηλιάς π. Νεκτάριου, του Αντιπροέδρου του Ταμείου Ε.Α.Ε.Τ.Δ.Ε.Α.Π.Λ. κ. Θεόδωρου ΓΟΥΣΙΑ, του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Ιωάννη, συνδικαλιστών του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Υ., του Δ.Σ. του κοινωφελούς Ιδρύματος «Μιχαήλ Σ. Παντελιδάκη», των υποστηρικτών μας, συναδέλφων εν ενεργεία και εν αποστρατεία, φίλων της αστυνομικής οικογένειας, με βραβεύσεις του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής μας και του ιδρυτή και τότε Προέδρου κ. ΚΑΛΛΙΑΝΤΖΗ Δημητρίου, του ανωτέρω Ιδρύματος ως Μέγα Χορηγού και των υποστηρικτών μας. Μετά τις απονομές, παρουσιάστηκε η νεοδημιουργηθείσα ιστοσελίδα μας (www.ipatrikala.gr) και επιδόθηκε από τον Ταμία της Τοπικής μας κ. Βασίλειο ΔΡΑΓΟΥΤΣΟ στην Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων κ Αλεξάνδρα ΓΟΡΔΙΟΥ, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρίες, φάκελος με το ποσό των (1.000) ευρώ, προκειμένου να κατανεμηθεί, ισόποσα, στο σχολείο της και στο Ειδικό Γυμνάσιο Τρικάλων. Ακολούθησε γλέντι μέχρι πρωίας, με τη γνωστή ορχήστρα του ΖΩΣΙΜΑ Παναγιώτη- ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ Βασιλείου κ.α.

Την Κυριακή, μετά τη ξενάγηση σχεδόν σε όλα τα αξιοθέατα στο κέντρο των Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών. Τέλος η Φιλική Συνάντησή μας τελείωσε  με επίσκεψη στον ορεινό όγκο του Δήμου Πύλης, ξεκινώντας από το τοξωτό γεφύρι της Πύλης, τα χιονισμένα Περτουλίωτικα λιβάδια και καταλήγοντας στο χωριό των νεράιδων, το όμορφο Νεραϊδοχώρι, όπου και γευματίσαμε.
Καταβάλλαμε εδώ και πολύ καιρό μεγάλη προσπάθεια ώστε οι συμμετέχοντες, τόσο να γνωρίσουν τα μέρη μας [ τρεις  (3) από τους τέσσερις (4) Δήμους] και να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις, όσο και να αισθανθούν, ιδίως όσοι συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Φιλική Συνάντηση, τι σημαίνει πραγματική φιλία μεταξύ των μελών της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.
Βλέποντας τα πρόσωπα των ανθρώπων που μας εμπιστεύθηκαν, νοιώσαμε ικανοποίηση και χαρά. Ήταν η καλύτερη ανταμοιβή μας! Θεωρούμε ότι ήταν μία πραγματική συνάντηση «Φιλίας», έτσι όπως αρμόζει σε όσα πρεσβεύει η  Ένωση μας.
Να ευχαριστήσουμε θερμά το Κοινωφελές Ίδρυμα με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗ» αλλά και προσωπικά τον Πρόεδρος του κ. Ιωάννη Μ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗ, ως Μέγα χορηγό. Την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για την κάλυψη υπό την αιγίδα της, μέρους των εκδηλώσεων της Φιλικής μας. Τους Δήμους Τρικκαίων, Πύλης και Καλαμπάκας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, την Βιομηχανία τυποποιημένων Σαλατών «ΒΙΟΣΑΛ», τα χαλβαδοποιεία- ζαχαροπλαστεία «ΜΠΟΥΛΟΓΙΩΡΓΟΣ», τα ποτοποιεία «ΤΣΙΝΑΣ», την εφημερίδα  «ΔΙΑΛΟΓΟΣ», το ΚΤΕΛ Τρικάλων, την εταιρεία e- Trikala και τις άψογες ορχήστρες μας, για τη υποστήριξη τους.
Επίσης, να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφους και τους συνοδούς- οικείους τους, που συμμετείχαν στην 12η Φιλική Συνάντησή μας.
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους πίστεψαν σε εμάς και μας εμψύχωναν  σε κάθε μας δυσκολία.
Εξυπακούεται ότι τόσο ο φιλόξενος Νομός μας, όσο και η Τοπική μας έχει τις «πόρτες της ανοιχτές» για να σας ξαναφιλοξενήσει όλους. Όσοι δεν μπόρεσαν να ζήσουν όλα όσα περιγράψαμε πιο πάνω, « Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ»,  τα χιλιάδες λαμπιόνια που στολίζουν την πόλη μας, οι φιλόξενοι άνθρωποι και η Τοπική μας, σας προσκαλούν τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να τα ζήσετε!