Στην Πόλη της Θεσσαλονίκης μετέβη την Δευτέρα το απόγευμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο π. Αλέξιο Κανίνα, αλλά και άλλων ιερέων της Μητροπόλεως, κομίζοντας την Εικόνα της  Παναγίας «Επισκέψεως», η οποία φυλάσσεται στην Πόλη μας.
Τον κ. Χρυσόστομο με την συνοδεία του, υποδέχτηκαν, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, έξωθεν του αυλείου  χώρου του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, με την παρουσία των Αρχών της Πόλεως, του Ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού της Θεσσαλονίκης.
Ακολούθησε η επίσημος Δοξολογία, Χοροστατούντος του κ. Ανθίμου, η Ακολουθία της Μ. Εβδομάδος του Αγίου Δημητρίου και ο Ιερός Παρακλητικός Κανών, παρουσία της Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά.


Ο κ. Άνθιμος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Χρυσόστομο για την μεταφορά της Ιεράς, Ιστορικής και Θαυματουργού Εικόνος Παναγίας  «Της Επισκέψεως», όπου με την έλευσή της, στην Πόλη της Θεσσαλονίκης, αρχίζουν και επισήμως, οι θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις, επί τη εορτή του Πολιούχου της Αγίου Δημητρίου.
Στην συνέχεια, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημήτριου, όπου Προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά, όλους όσους παρευρέθησαν εκεί, για να συνεορτάσουν τον Πολιούχο τους Άγιο Δημήτριο, μαζί με την Κυρά των Τρικάλων Παναγίας «Επισκέψεως».

Βόπης Αναστάσιος