Σε γεφύρι της Αρτας τείνει να μετατραπεί η λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Τρικάλω κ. Βάιο Τάσιο.

Μιλώντας σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 επιρρίπτει ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις του Νοσοκομείου αλλά και στη σημερινή διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας.

Στις δηλώσεις του αναφέρει τα εξής:

«Το θέμα της εκτός λειτουργίας του αξονικού τομογράφου στο Γ.Ν.Τ., με τα προβλήματα που δημιουργεί στην εξυπηρέτηση των ασθενών και τους κινδύνους που εγκυμονεί να μεταφέρονται σοβαρά, βαριά περιστατικά για μια αξονική εκτός Νομού, το έχουμε αναδείξει από τις αρχές Νοεμβρίου οπότε και βγήκε εκτός λειτουργίας ο δικός μας αξονικός γιατί κάηκε η λυχνία του μηχανήματος και είχε παρθεί η απόφαση να μην επισκευαστεί αφού έχει παραγγελθεί καινούργιος αξονικός τομογράφος.

Έχουμε κάνει για το θέμα αυτό παρεμβάσεις , το είχαμε βάλει και στο δημοτικό συμβούλιο. Έχει προκύψει εδώ και πολύ καιρό, όταν είχε αποχωρήσει ο υποδιοικητής ο κ. Πεταράκης που ήταν υπέρ της αγοράς νέου μηχανήματος και ο τότε διοικητής κ. Παρθένης δεν ήθελε γιατί υπήρχε ο παλιός.

Επικράτησε η λογική του κόστους κι όχι το δικαίωμα να έχει υπηρεσίες στην δημόσια υγεία. Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες, τώρα ρεκόρ καθυστέρησης.

Για μένα ευθύνες πολιτικές και ιδεολογικές έχουν και οι προηγούμενοι αλλά έχει και η σημερινή διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας αλλά και η σημερινή διοίκηση του ΓΝΤ που αρνείται μια αναμόρφωση του προϋπολογισμού ώστε να φτιαχτεί η λυχνία του δικού μας αξονικού τομογράφου.

Υπάρχει φόβος να υπογράψει κανείς μια τέτοια απόφαση, είναι αυτό διασπάθιση δημόσιου χρήματος;  Έλεγαν ότι είναι πεταμένα λεφτά να το φτιάξουμε αφού θα έρθει το νέο μηχάνημα. Δεν είδα και κανέναν από τους βουλευτές να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Λένε πως ο νέος αξονικός τομογράφος θα τοποθετηθεί και θα λειτουργήσει από  την 1η  Φεβρουαρίου. Εγώ λέω πως θα γίνει το «γιοφύρι της Άρτας».

Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι θα ξηλώσουν τόσο γρήγορα τον παλιό αξονικό, θα μπει γρήγορα ο καινούργιος και θα αρχίσει από τον άλλο μήνα να λειτουργεί. Αυτή την ψευδαίσθηση δεν την πίστεψα ποτέ κι εδώ θα είμαστε να το δούμε».