Στα πλαίσια της εκπαίδευσης των Ομάδων Διάσωσης και μελών που ανήκουν στις Λέσχες Ειδικών Δυνάμεων (Λ.Ε.Δ) όλης της χώρας μας, πραγματοποιήθηκε η 22η Πανελλήνια Καταδρομική Άσκηση Εφέδρων υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.)
Η Λ.Ε.Δ  Νομού Τρικάλων συμμετείχε όπως όλες οι Λέσχες με πενταμελή ομάδα. Η Πανελλήνια αυτή άσκηση διεξήχθη στον ορεινό όγκο της Λαμίας, στο όρος Οίτη την 1ηκαι 2αΟκτωβρίου και ήταν άψογα οργανωμένη από τα μέλη της   Λ.Ε.Δ Λαμίας και τον δραστήριο πρόεδρο της κ. Θάνου Κωνσταντίνου.
Οι ομάδες διάσωσης των Λ.Ε.Δ υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και δραστηριοποιούνται στην κατάσβεση Δασικών Πυρκαγιών και στην έρευνα και Διάσωση, ως αναγνωρισμένες Εθελοντικές Ορ5γανώσεις  απλά  (όχι Μ.Κ.Ο), προσφέροντας τεράστιο εθελοντικό έργο στις τοπικές κοινωνίες.
Όλες οι ομάδες επί 20 συνεχόμενες ώρες πορείας και δράσης, συμπεριλαμβανομένης και νυχτερινής, διαγωνίστηκαν σε αντικείμενα αντάξια των ειδικών δυνάμεων. Με οδηγό το χάρτη και την πυξίδα και με φόρτο 20 κιλών, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ανταποκρινόμενοι στις δύσκολες απαιτήσεις της άσκησης. Βαθμολογήθηκαν για τις γνώσεις, τις ικανότητες, την ταχύτητα, το ομαδικό πνεύμα και την αντοχή τους.
Αρκετά ήταν τα αντικείμενα που ανέβαζαν την αδρεναλίνηστα ύψη, όπως το ραπέλ, καταρρίχηση με σκοινί από τη γέφυρα του Γοργοποτάμου από ύψος 75 μέτρων.


Απέδειξαν ότι όποιος υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις, είναι και αισθάνεται «πάντα καταδρομέας» σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του.
Το καταδρομικό πνεύμα, το «ο τολμών νικά», το «θαρσείνχρη» και το «ένας για όλους και όλοι για έναν», είναι οδηγός τους για πάντα.
Αρκετοί χορηγοί αλλά και όλοι οι φορείς, συνέδραμαν στην επιτυχία της Πανελλήνιας αυτής άσκησης και ήταν παρόντες στη βράβευση των ομάδων και απηύθυναν   χαιρετισμό.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος και καταδρομέας κ. Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Στυλίδας και καταδρομέας  κ.Γκλέτσος, ο ταξίαρχος κ. ΠαπαδόπουλοςΕλευθέριος ως εκπρόσωπος του Γ.Ε.Σ και ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Δ. κ.Γεωργάκης.
Όλοι απηύθυναν κάλεσμα στους υπηρετήσαντες στις Ειδικές Δυνάμεις να πλαισιώσουν και να γίνουν μέλη στις κατά τόπους Λέσχες Ειδικών Δυνάμεων.
Για την Λ.Ε.Δ Τρικάλων πληροφορίες στο τηλ 6972-701208