Από τη Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο: "Το σχέδιο εκτροπής του Αχελώου προς τον Θεσσαλικό κάμπο αποτέλεσε χαρακτηριστικό δείγμα «φαραωνικού μεγαλοιδεατισμού» όλων  των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης.
Μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου απο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δρομολογείται η πλήρης  ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα όλα  τα περιουσιακά της στοιχεία μεταξύ αυτών και το   υδροηλεκτρικό φράγμα της  Μεσοχώρας να περάσουν στα χέρια του διεθνούς και εγχώριου  κεφαλαίου.
Για αυτό βιάζονται οι κυβερνητικοί παράγοντες να τελειώσουν με τη λειτουργία του φράγματος χωρίς νέες περιβαλλοντικές μελέτες, σε αγαστή σύμπνοια με τους γνωστούς τοπικούς και αυτοδιοικητικούς οπαδούς του δημοψηφισματικού ΝΑΙ,  για αυτό βιάζονται οι κομματικοί ινστρούκτορες του  ΣΥΡΙΖΑ να ξεμπερδέψουν με το κίνημα των κατοίκων της Μεσοχώρας που συνεχίζει να αντιστέκεται.
Ανοίγουν διάπλατα το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση των νερών και της ενέργειας  ενώ  την ίδια ώρα απο την  λειτουργία του φράγματος θα γεμίζουν οι  τσέπες   των νέων οικονομικών «τζακιών», που αρχίζει να  οικοδομεί ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του, αφού θα εκμεταλλεύονται οικονομικά ένα υδροηλεκτρικό φράγμα που θα έχει κατασκευασθεί με εκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος.
Η «ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» Τρικάλων θα συνεχίσει να στέκεται με συνέπεια στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της Μεσοχώρας μέχρι την τελική τους δικαίωση".