Την Κυριακή 23-2-2020 στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα γραφεία του Συλλόγου η ετήσια Γενική Συνέλευση του Π.Σ. «ΤΟ ΒΑΡΟΥΣΙ».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γ.Α. Κλειδωνόπουλος διεξοδικά αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα: Για την τοποθέτηση μικρών κάδων σε διάφορα σημεία του οικισμού, για την αποκατάσταση των δρόμων σε διάφορα σημεία που υπήρχαν λακκούβες και άλλες καταστροφές, για την ελεύθερη στάθμευση των Βαρουσιωτών  σε όλους τους δρόμους της περιοχής.

Επίσης για τον συχνό έλεγχο για την παράνομη στάθμευση – που είναι η αιτία καταστροφής του πλακόστρωτου- μετά από συνάντηση με τις αρμόδιες αρχές που είχε το Δ.Σ.

Μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Καθατιότητας κ. Ζιώγα αντικαταστάθηκαν οι φθαρμένοι κάδοι με καινούργιους. Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο κ. Ζιώγας ενήργησε άμεσα και αντικατέστησε τους κάδους μετά τον εμπρησμό που έγινε το ίδιο βράδυ σε δύο σημεία της συνοικίας. 

Ακόμη το Δ.Σ. απέστειλε επανειλημμένως έγγραφα και είχε και συνάντηση με την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για τα εξής τα οποία παραμένουν δυστυχώς άλυτα.

1)    Για την τοποθέτηση κολονακίων στην συμβολή των οδώνΑθ. Διάκου – Νικοτσαρά – Αγίου Οικουμενίου και Ματαραγκιώτου.  Λόγω του ότι σταθμεύουν αυτοκίνητα στις γωνίες, δεν υπάρχει ορατότητα, με αποτέλεσμα να γίνονται ατυχήματα.

Το ίδιο συμβαίνει και στην συμβολή των οδών Ματαραγκιώτου – Π. Μελά – Ελληνικού Στρατού και Κρυστάλλη όπου όλοι οι δρόμοι συμβάλλουν στο ίδιο σημείο, με αποτέλεσμα αρκετές συγκρούσεις.

Επιβάλλεται να γίνουν αντιδρομήσεις ή ένας μικρός κόμβος. Αλλά πότε; Θα πρέπει να συμβεί πρώτα σοβαρό δυστύχημα και μετά να πάρουν μέτρα;

2)    Η οδός Ματαραγκιώτου θα πρέπει να αμφιδρομηθεί όπως ήταν πάντα, για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία όλων των δημοτών και όχι να ταλαιπωρούνται και να μπερδεύονται μέσα στους στενούς και ελικοειδείς δρόμους του ΒΑΡΟΥΣΙΟΥ για να κατευθυνθούν προς τα Γυμνάσια της Κονδύλη και άλλες κατευθύνσεις.
Έχουν αποσταλεί έγγραφα στις Εφορίες Αρχαιοτήτων και Νεότερων μνημείων για την αποκατάσταση των ζημιών που υπάρχουν στο Βυζαντινό Φρούριο και την περιτοίχισή του, καθώς και για τις καταστροφές στα κτίρια Μάντζαρη και Τρίψα, που έχουν αγοραστεί από τον Δήμο και είναι παραδομένα στη φθορά και την εγκατάλειψη.

Αναφέρθηκε επίσης ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί το βοτσαλωτό μπετόν που είναι επικίνδυνο υλικό και εύκολα καταστρέφεται και ελλοχεύει κινδύνους για τους διερχόμενους, με τα βότσαλα όταν εκτοξεύονται μάλιστα έγινε ειδική αναφορά για το τμήμα της πλατείας της Αγίας Επίσκεψης που χρησιμοποιείται και ως αύλειος χώρος του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

Τέλος έκλεισε με τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Συλλόγου και τον προγραμματισμό των νέων εκδηλώσεων όπως :

1)    Αποκριάτικο γλέντι

2)    Καθαρισμός της συνοικίαςτην 5η Ιουνίου με αφορμή του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος

3)    Εκδρομή στην Επίδαυρο για την παρακολούθηση της παράστασης Αρχαίου δράματος

4)    Ξενάγηση των Δημοτικών σχολείων 4ου και 33ου στο Βαρούσι

5)    Μουσική εκδήλωση

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ.Α. Κλειδωνοπούλος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γρηγόρης Καρκανιάς
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αρετή Αναγνωστιάδου
ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ: Λέλα Μάτη
ΜΕΛΗ: Μαρία Οικονόμου, Βίκυ Μάτη
Ακολούθησε η κοπή της πίτας.

Δώρα προσέφεραν οι εξής:
1)    Χαλβαδοποιία Μάτη, 4 πλάκες χαλβά
2)    Κωστίκα Νίκη 2 διακοσμητικές λαμπάδες και 1 πιατέλα
3)    Γεύμα για 2 άτομα από την πίτσα GUSTOSA
4)    Αγροαναπτυξιακή των αφώνΜοράκη  1 ψαλίδι κήπου
Τυχεροί αναδείχθηκαν:
1)    Φάη Χρύσα
2)    Λέλα Μάτη
3)    Φάη Αρετή
4)    Μάρης Κώστας
5)    Χούνου Ρένα
6)    Σταμπέρνα Ελένη
7)    Μπαλαμώτης Λάκης