Το «νερό στο αυλάκι» για την περαιτέρω εξαθλίωση των εργαζομένων βάζει η κυβέρνηση, πριν από τις νέες ανατροπές στα εργασιακά και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες που ετοιμάζει για το φθινόπωρο. Αυτή τη φορά, το «δωράκι» της προς το κεφάλαιο και την εργοδοσία είναι το επίδομα ανεργίας, το οποίο μεταλλάσσει σε… επίδομα απασχόλησης και «δωροεπιταγή», με πρόσχημα την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Βάσει των κυβερνητικών εξαγγελιών, τα 360 ευρώ του επιδόματος της ανεργίας θα δίνονται στον εργοδότη, ο οποίος θα συμπληρώνει το υπόλοιπο ποσό για να πάρει ο υποψήφιος εργαζόμενος – άνεργος «ολόκληρο» το μισθό που δικαιούται… τον όποιο μισθό, αφού στην καλύτερη περίπτωση θα του δοθεί ο κατώτερος. Εμμέσως, ο άνεργος επιδοτεί με το επίδομά του τη θέση απασχόλησης, την οποία θα χάσει έπειτα από 15 μήνες, αφού ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να τον κρατήσει 12 μήνες που διαρκεί το πρόγραμμα συν 3 μήνες.
H ΛΑ.Ε  καταγγέλλει την επαναφορά, απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των αντεργατικών ιδεών του παρελθόντος για το επίδομα ανεργίας, που αποτελεί το  πρώτο βήμα της οριστικής του περικοπής, από τη μια, και της προσφοράς «φθηνού» εργατικού δυναμικού, απ’ την άλλη, διευρύνοντας ταυτόχρονα τις ελαστικές και επισφαλείς θέσεις εργασίας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  Διεκδικεί  την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και την καταβολή του επιδόματος ανεργίας στο ύψος του 80% του κατώτατου μισθού, την επέκταση του σ’ όλους τους ανέργους για όσο χρόνο είναι άνεργοι, την επαναλειτουργία από τους ίδιους τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν, τη μείωση των ωρών εργασίας χωρίς τη μείωση των αποδοχών και των δικαιωμάτων και την εφαρμογή ενός προγράμματος για τον παραγωγικό μετασχηματισμό της χώρας, με στόχο την δραστική μείωση της ανεργίας και την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Η ΛΑ.Ε καλεί  όλους τους άνεργους να συντονίσουν τη δράσης τους με τους εργαζομένους και τα άλλα – πληττόμενα από τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές- κοινωνικά στρώματα, για την ανατροπή της λιτότητας.
 Η φετινή ΔΕΘ θα αποτελέσει την αρχή του πολιτικού τέλους τόσο για τους νέους, όσο και τους παλαιούς υποστηρικτές των δανειστών. Έξω από τη ΔΕΘ ο λαός θα στείλει ισχυρό μήνυμα για την ανατροπή της  συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των κομμάτων τα οποία ασπάζονται τις πολιτικές ακραίας λιτότητας για χάρη των ξένων συμφερόντων και των Ελλήνων ολιγαρχών.
Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων