Την Πέμπτη 5 Ιουλίου, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης  πραγματοποίησε σύσκεψη με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Τρικάλων, στο πλαίσιο επίσκεψής του στα Τρίκαλα.
Στο σχετικό δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Τρικάλων αναφέρονται τα εξής:

Τον υπουργό κ. Χαρίτση υποδέχτηκε στο Επιμελητήριο Τρικάλων ο πρόεδρος Βασίλης Γιαγιάκος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κ.Τσόλας, κ. Γιώτης, κ. Πετσιάς, κ. Σταυράκης, κ. Ζαραμπούκας και κ. Κόκκοβας. Στη σύσκεψη επίσης συμμετείχαν ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, οι βουλευτές του Σύριζα κ. Παπαδόπουλος, κα Δριτσέλη και κ. Σιμορέλης. ο πρόεδρος ΕΒΕ Τρικάλων κ. Αγγελάκης, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Σύλλογος κ. Φαλτάκας και ο κοσμήτορας των ΤΕΦΑΑ Δρ. Κουτεντάκης.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων αφού καλωσόρισε τον Υπουργό αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνει το επιχειρηματικό περιβάλλον πιο φιλικό με την μείωση φορολογικών συντελεστών, ασφαλιστικών εισφορών, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα επιχειρήσεων με ιδία χρήση, την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος. Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να γίνει απλοποίηση της διαδικασίας του εξωδικαστικού μηχανισμού με την δυνατότητα ένταξης όλων των επιχειρήσεων για λυθεί ένα σοβαρό θέμα της αγοράς καθώς και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης καθώς και έγκρισης αποπληρωμών των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.  Στο θέμα των αδειοδοτήσεων, επισήμανε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα μιας και παρατηρούνται καθυστερήσεις ετών για την έκδοση αδειών  (περιβαλλοντικές, αρχαιολογία)  δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στον επιχειρηματία και την επένδυσή του. Εξίσου σημαντικό θέμα τόνισε ότι είναι και η ανάγκη δημιουργίας κινήτρων για επενδύσεις προτείνοντας την δυνατότητα δημιουργίας αφορολόγητων αποθεματικών για όλες τις επιχειρήσεις ώστε οι επιχειρηματίες να επανεπενδύουν μέρος των κεφαλαίων τους, τονώνοντας έτσι το επιχειρηματικό περιβάλλον. 
Στον πρωτογενή τομέα ανέφερε ότι πρέπει να αποσυνδεθεί ο όρος αγρότης από τις ομάδες παραγωγών και τα αναπτυξιακά προγράμματα. Δηλαδή, να αντικατασταθεί ο όρος «αγρότης» με τον όρο «επιχειρηματίας παραγωγός». Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στα ΤΟΕΒ για την μείωση του ενεργειακού κόστους καθώς και στο σημαντικό πρόβλημα με τα πρόστιμα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας στις επιχειρήσεις.


Στη συνέχεια της συζήτησης ο υπουργός ζήτησε να μάθει για τις δράσεις του Επιμελητηρίου στον πρωτογενή τομέα και ο πρόεδρος αφού αναφέρθηκε στις προτάσεις για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, την ταυτοποίηση των αρωματικών φυτών της περιοχής αλλά και την πιστοποίηση του Τρικαλινού Λουκάνικου ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) ανάφερε στον υπουργό ότι οι εγκρίσεις των πιστοποιήσεων (ΠΓΕ) να γίνονται μέσα από συνοπτικές διαδικασίες.
Ο κ. Γιαγιάκος αναφέρθηκε φυσικά και στα Μετέωρα ένα μνημείο παγκόσμια πολιτιστικής κληρονομιάς, τα οποίο μπορούν να γίνουν το κέντρο του θρησκευτικό τουρισμό και ζήτησε από τον υπουργό να συνδράμει στη δημιουργία ενός πολυδύναμου Εκθεσιακού κέντρο στα Μετέωρα το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί εκθέσεις, συνέδρια και επαγγελματικές συναντήσεις.
Για τη στήριξη των νέων επιχειρηματιών, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην πρόταση να δημιουργηθούν θερμοκοιτίδες νέων επιχειρηματιών στο κτήριο του Επιμελητηρίου Τρικάλων δίνοντάς τους την δυνατότητα να βάλουν τις βάσεις για την επιχειρηματική τους πορεία.
Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Επιμελητηρίου Τρικάλων ο κος Γιαγιάκος αναφέρθηκε στις σημαντικές ψηφιακές δράσεις του Επιμελητηρίου τονίζοντας την προσπάθεια για την πλατφόρμα Ομογενειακής Επιχειρηματικότητας, μιας ψηφιακής ενδοχώρας για την επιχειρηματική αλληλεπίδραση με τους ομογενείς όλου του κόσμου.
Ο κ. Χαρίτσης αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Τρικάλων, συμφώνησε για την ανάγκη δημιουργίας πιο φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος τονίζοντας ότι θα πραγματοποιηθούν άμεσα απλοποιήσεις σε πολλά θέματα, ενώ προγραμματίζονται και μειώσεις προστίμων όπως αυτό για την ανασφάλιστη εργασία. Επίσης, ο κ. Χαρίτσης έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα ψηφιακά έργα και την δράση για την ομογενειακή επιχειρηματικότητα αναφέροντας ότι θα είναι σε επαφή με τον πρόεδρο για την στήριξη υλοποίησης των δράσεων αυτών σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα κ. Λαμπριανίδη. Σχετικά με τη δημιουργία του εκθεσιακού κέντρου στα Μετέωρα ανέφερε ότι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική πρόταση για την οποία θα κάνει κάθε προσπάθεια για να την στηρίξει. Τέλος, υπερθεμάτισε την πρόταση για τη δημιουργία θερμοκοιτίδων νέων επιχειρηματιών τονίζοντας την σημασία στήριξης τους και σημείωσε ότι θα υπάρχει με το επιμελητήριο Τρικάλων μια συνεχή επικοινωνία προκειμένου γίνουνε πράξη όλες αυτές οι προτάσεις.
Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων να δωρίζει στον Υπουργό αναμνηστικό δισκίο με τον έμβλημα του Επιμελητηρίου καθώς και τοπικά παραγόμενα προϊόντα.