Τη μονιμοποίηση εργαζομένων σε Δομές Πρόνοιας ή Κοινωνικές Δομές, με 360 νέες οργανικές θέσεις που θα συσταθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, προανήγγειλε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας, κατά την επίσκεψή της στα Τρίκαλα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ΕΡΤ, η υφυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως “έχουν ήδη εκδοθεί οι προσωρινοί πίνακες για τις 360 οργανικές θέσεις σε Δομές, προχωρώντας την όλη διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ, επανακινώντας τη σχετική νομοθεσία από το 2018 για να προσλάβουμε μόνιμο προσωπικό που έχουμε ανάγκη”.

Επιπλέον, όπως ανέφερε, ο σχεδιασμός αφορά και στην ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου, καθώς ενισχύθηκαν οι Δομές με ακόμη 500 θέσεις επικουρικού προσωπικού από τον περασμένο Μάρτιο, λόγω των ιδιαίτερων συνθηkών που δημιούργησε η πανδημία.

Η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε και στο νέο πλαίσιο και τρόπο λειτουργίας των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ -ΜΕΑ, σχέδιο το οποίο, όπως σημείωσε, θα παρουσιαστεί σύντομα και πάντα σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος που είναι καθοριστικός παράγοντας στην ομαλή λειτουργία των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Συμπληρωματικά, δε, επισήμανε και την προσπάθεια ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής με επιπλέον 750 περίπου εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του 2021, για τη στήριξη κοινωνικών ομάδων μέσω επιδοματικού προγραμματισμού.

Να σημειωθεί ότι η υφυπουργός, στο περιθώριο της παρουσίας της στα Τρίκαλα, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, ενώ επισκέφθηκε και το ΚΔΑΠ “Ήφαιστος”, βλέποντας από κοντά τη σημαντική προσφορά της Δομής στην τοπική κοινωνία και τις οικογένειες παιδιών με αναπηρία.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Ζαούτσος, ert.gr