Με έναν πολύ όμορφο και ιδιαίτερο τρόπο έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, στον μοναδικό χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού, "Θυσία", το οποίο αποτελεί το πρώτο μέρος της ιστορικής τριλογίας "Οι δρόμοι της καταιγίδας". Το μυθιστόρημα μας μεταφέρει στο δεύτερο μισό του 16ου αιώνα περιγράφοντας με ακρίβεια τις συνθήκες της ενετοκρατίας στο νησί της Κρήτης, αλλά και την κυριαρχία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τις εκδόσεις Διόπτρα σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Τσιοπελακος, και με την υποστήριξη του Κέντρου Έρευνας- Μουσείο Τσιτσάνη. Για το βιβλίο μίλησαν η φιλόλογος Ηρώ Κατσαρού, η εκπαιδευτικός Βίβιαν Κοσσυβα και η πολιτισμολογος Μαρία Στιμου.

Η συγγραφέας Άννα Γαλανού ταξίδεψε το κοινό  σε μακρινούς τόπους και στην ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής μέσα από εικόνες και φωτογραφίες που πλαισίωναν την παρουσίαση, αλλά και μέσα από τις μουσικές και τα τραγούδια από την υπέροχη Στέλλα Καρύδα και τους εξαιρετικούς μουσικούς Θωμά Τανκο στο μαντολίνο, Γιώργο Ρετο στο λαούτο και Βασίλη Μητσιακη στην κιθάρα.