Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκε το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων την Παρασκευή, 8/3/2019 την ομάδα του κ. Γουργουλιάνη, καθηγητή πνευμονολογίας  του Ιατρικού Τμήματος, Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η κα Γώγου Ευδοξία, Ε.ΔΙ.Π του εργαστηρίου φυσιολογίας,η κα Σίστου Αλεξάνδρα,επιστημονική συνεργάτης της Πνευμονολογικής Κλινικής και η κα Κύργου Παρασκευή, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενημέρωσαν τους εκπαιδευόμενους και τους καθηγητές του σχολείου για την επιδημιολογία της κατανάλωσης προϊόντων καπνού, καθώς και τη σχέση κατανάλωσής των συγκεκριμένων προϊόντων και εμφάνισης νοσογόνων καταστάσεων.
«Στόχος της ομάδας είναι η συνεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους κινδύνους που μπορούν να παρουσιαστούν στη ζωή τους εξαιτίας του καπνίσματος . Η δημιουργία κουλτούρας προστασίας και προαγωγής του αισθήματος ασφάλειας είναι πρωτεύων στόχος. Η κατανόηση των κινδύνων αλλά και η επιλογή ασφαλέστερου τρόπου ζωής, αποφεύγοντας επιλογές βλαπτικές, θα οδηγήσει στο να υιοθετήσει ο πολίτης ένα υγιεινό τρόπο ζωής» είπε η κα Γώγου κλείνοντας την ομιλία της για το κάπνισμα.
Για να κατανοήσουν οι εκπαιδευόμενοι τα πλεονεκτήματα που έχουν από την διακοπή του καπνίσματος η ομάδα του κ.Γουργουλιάνη έκανε σπιρομέτρηση σε όλους τους εκπαιδευόμενους με το μηχάνημα που χρησιμοποιείται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Τα αποτελέσματα της κάθε σπιρομέτρησης έδειξαν στους εκπαιδευόμενους πόσο υγιείς είναι οι πνεύμονές τους. Παράλληλα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για την διάγνωση και παρακολούθηση πνευμονικών παθήσεων.