Μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσαν για να τιμήσουν την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων (τμήμα της ΕΕΔΥΕ), η γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς του λαϊκού κινήματος. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου με μεγάλη συμμετοχή όλων των ηλικιών που βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν τους ήρωες του Νοέμβρη '73 που έδωσαν τη ζωή  τους για να φύγει η στρατιωτική χούντα και να έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε με απαγγελία ποιήματος  του Γιάννη Ρίτσου από τη μαθήτρια του 3ου Λυκείου Δήμητρα Μανώλη και στη συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από το Γιώργο Κατσίβελο, πρόεδρο του Συλλόγου Μισθωτών Λογιστών και το Λευτέρη Μπράτη εκ μέρους του συλλόγου φοιτητών ΤΕΦΑΑ.
Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Λάζαρο Τσουμένη, γεν. γραμματέα της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων που είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
“Τα συνθήματα του Νοέμβρη '73 αποκτούν μεγαλύτερη σημασία καθώς η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου είναι κάτι παραπάνω από ορατός... Σε αυτές τις συνθήκες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνει τεράστιες ευθύνες καθώς με το πρόσχημα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» εμπλέκει τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, προσπαθώντας μάλιστα να εξωραΐσει τους κάθε λογής ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς σαν παράγοντες "ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας" στην περιοχή και βάζοντας σε θανάσιμο κίνδυνο τον ελληνικό λαό.

Επομένως το σύνθημα ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών αποκτά μεγάλη επίκαιρη σημασία. Γι αυτό εμείς λέμε στο λαό πως οι δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου είναι αδίστακτες και επικίνδυνες. Δεν θα σταματήσουν την επίθεση αν δεν τους σταματήσουμε. Ο λαός, η νεολαία δεν πρέπει να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή. Όσο κι αν είναι δύσκολες οι συνθήκες της πάλης σήμερα, όσο αρνητικός κι αν είναι ο συσχετισμός δύναμης, ο λαός μας έχει μεγάλη δύναμη στα χέρια του και αυτή θα απελευθερώνεται στο βαθμό που συνειδητοποιεί το δίκιο και τα συμφέροντά του”
Στεφάνια και λουλούδια κατέθεσαν : Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων, η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ, το Συνδικάτο Οικοδόμων , το Σωματείο Μισθωτών Λογιστών, το Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών,  το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Γραμματεία Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ, η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Λογιστών, ο Σύλλογος ΕΒΕ Φαρκαδόνας,ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων(μέλος της ΟΓΕ) , ο Φοιτητικός Σύλλογος ΤΕΦΑΑ, το Συντονιστικό Σγώνα Μαθητών, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.
Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τα συνθήματα κατά της εμπλοκής της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς:”Το Πολυτεχνείο Ζει έξω το ΝΑΤΟ κι οι Αμερικανοί”, «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Ένωση και ΝΑΤΟ πολέμου Συνδικάτο», «Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί».