Ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής του προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, που επιθυμεί να λάβει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της Pfizer / BionNTech όταν αυτό παραληφθεί στην Ελλάδα. 

Η διαδικασία αφορά σε όλους τους εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος, ιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, τραπεζοκόμους, καθαρίστριες, φύλαξη, οι οποίοι καλούνται ενυπογράφως σε ειδικές λίστες που έχουν αποσταλεί σε όλες τις Μονάδες Υγείας να αναφέρουν εάν θέλουν να εμβολιασθούν ή όχι. 

Η καταγραφή θα γίνει από τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων όλης της χώρας εντός δύο 24ώρων. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ethnos.gr, στην Ελλάδα ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, που έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος των περιστατικών κορονοϊού, τον Ευαγγελισμό και το Σωτηρία.

Το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για την υλοποίηση του σχεδίου για τον εμβολιασμό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας χώρος που έχει ορισθεί και επιχειρησιακό κέντρο για τα εμβόλια, με την συμμετοχή επιτελικών στελεχών που εμπλέκονται στο εθνικό σχέδιο εμβολιασμού.

Σχετικά με τους πρώτους εμβολιασμούς στα δύο νοσοκομεία της Αθήνας, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης, διαβεβαιώνει τους υγειονομικούς ότι ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό δεν έχει «καμία υποχρεωτικότητα και ανάγεται στη διακριτική τους ευχέρεια εάν θα εμβολιασθούν ή όχι. Φυσικά και δεν θα υπάρξουν κυρώσεις στους εργαζόμενους του ΕΣΥ που θα επιλέξουν να μην εμβολιασθούν. Άλλωστε είναι ένα δικαίωμα που το διασφαλίζει και το Σύνταγμα». 

trikalaenimerosi.gr