Ολοκληρώνεται εντός του Σαββατοκύριακου η διαδικασία καταγραφής του προσωπικού των Νοσοκομείων της χώρας, που επιθυμεί να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης οι υγειονομικοί καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων όπως και των ιδιωτικών, θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται από τις 27 Δεκεμβρίου, μια ημέρα μετά την αναμενόμενη άφιξη των εμβολίων της Pfizer/BioNTech.

Στο Νοσοκομείο Τρικάλων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikkipress.gr, μέχρι στιγμής το ποσοστό του προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων, που δήλωσε εγγράφως την θετική του πρόθεση στην λήψη του εμβολίου φτάνει το 52,5%. Το 39,5% δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί, ενώ 8% του προσωπικού δήλωσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 938 ατόμων 491 απάντησαν θετικά, 371 αρνητικά και 76 δεν έχουν αποφασίσει ακόμη. 

Στην υπόλοιπη Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νοσοκομεία της Αττικής, σε παρόμοιο ποσοστό ή και μεγαλύτερο κυμαίνεται η θετική πρόθεση των εργαζομένων κυρίως του ιατρικού προσωπικού, ωστόσο δεν αποκλείεται να δοθεί μια μικρή παράταση στην ολοκλήρωση της καταγραφής, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στους εργαζόμενους, ώστε να δηλώσουν την τελική τους απόφαση.  

trikalaenimerosi.gr