Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o Γιώργος Καταβούτας μιλά ανοιχτά για την εμπλοκή του ονόματός του "στην υπόθεση διασποράς του κορωνοϊού", στα Τρίκαλα, ιδιαίτερα λόγω ενός πάρτυ που διοργανώθηκε στην Ελάτη λίγες ημέρες πριν και συζητείται έντονα τις τελευταίες ημέρες στην πόλη. 

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις οι φημολογίες οργιάζουν, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον ψέγουν ακόμη και δημοσίως λόγω και της αυτοδιοικητικής του ιδιότητας. 

Πολύ περισσότερο από σήμερα, καθώς το γνωστό καφέ που διατηρεί στην Ασκληπιού έκλεισε οικιοθελώς, όπως ο ίδιος υποστηρίζει και όχι εξαιτίας των εντολών του ΕΟΔΥ, λόγω κρούσματος κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Καταβούτας έγραψε τα εξής: 

"ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ,

γιατί πολλοι κριτές των πάντων εμφανίστηκαν από την μια στιγμή στην άλλη για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο και με την ανεξέλεγκτη φημολογία τους με στοχοποιούν ποικιλοτρόπως. 

Ο κορωνοιός αποτελεί πλέον μέρος της ζωής μας , δυστυχώς θα μείνει για καιρό και νιώθω τουλάχιστον περιφρόνηση για συνανθρώπους που δείχνουν με το δάχτυλο τους παθόντες η επιρρίπτουν τόσο εύκολα ευθύνες για να κερδίσουν εντυπώσεις.

Στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο οποίο είμαι συνεταίρος, παρουσίαστηκε προχθές θετικός στο κορονοιο ένας εργαζόμενος που απασχολούνταν ως εξωτερικός συνεργάτης στο προσωπικό και δεν είχε καθημερινή παρουσία. Ως εκ τούτου ενώ είχε προαποφασίστει το κλείσιμο του καταστήματος τη Δευτέρα 21.09 λόγω παραβάσεων ηχορύπανσης αποφασίσαμε οικιοθελώς και όχι υπακούοντας σε επείγουσα εντολή του Εοδδυ όπως ευρέως κυκλοφόρησε, να κλείσουμε σήμερα Παρασκευή 18.09, καθαρά για προληπτικούς λόγους και σεβόμενοι απόλυτα την υγεία του προσωπικού και των θαμώνων μας. Μέχρι στιγμής όλα τα τεστ που έγιναν στο προσωπικό είναι καθαρά και κανένας δεν εμφανίζει συμπτώματα της νόσου θα ακολουθήσουν και άλλα χωρίς κανείς εξ αυτών να εμφανίζει οποιοδήποτε σύμπτωμα.

Σε ό,τι σχετίζεται με το περιβόητο «πάρτυ στην Ελάτη» που πήρε διαστάσεις μεγατόνων και καθένας λέει και γράφει το μακρύ και το κοντό του, ήταν μία ιδιωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο με στενούς φίλους μου και συνεργάτες, αποκλειστικά σε υπαίθριο χώρο και με τον προβλεπόμενο αριθμό ατόμων που ίσχυε μέχρι τότε.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένας από τους καλεσμένους που να φέρει συμπτώματα κορονοιού και όλες οι υπόλοιπες αναφορές ως προς το διήμερο αυτό είναι αποκυήματα αρρώστημενης φαντασίας και κακοήθειας.

Τέλος, επειδή τις τελευταίες ώρες οι κορώνες περί ηθικής και ευσυνειδησίας φούντωσαν, πλήττοντας την προσωπικότητα μου και την αυτοδιοικητική μου ιδιότητα, απλώς να επισημάνω ότι  είναι ΤΟ 3ο ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΚΑΝΩ(και αυτό αρνητικό)  με  αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνεργάτες μου και τους συμπολίτες μας και θα περίμενα ανάλογη στάση και  ευαισθησία  από τους δημοσιολογούντες κάτι για το οποίο αμφιβάλλω σφόδρα.

Οι ευσυνείδητοι(?) Αυτοί κύριοι και οι αξιοσέβαστες κυριες πόσο χρόνο άραγε διέθεσαν για την την διαστάυρωση των φημών καφενειακού τύπου από τις πηγές τους τις οποίες και μετέδωσαν αβλεπει?

Τελικά πράγματι οι μάσκες πέφτουν ακόμη και στην εποχή του Covid19 και   θα έχουμε πολλά να πούμε είτε στο δημόσιο λόγο είτε στις δικαστικές οδους

Υ.γ Δεν χρειάζεται να λες τι ξέρεις,αλλά να ξέρεις τι λες"