Για την τοποθέτηση καμερών στο Νοσοκομείο Τρικάλων διαμαρτύρονται σε ανακοίνωση τους οι νοσοκομειακοί γιατροί. Όπως σημειώνουν: «στη  συνάντησή μας με τον Διοικητή του Γ.Ν.Τρικάλων  στις  12/09/2017  καταγγείλαμε σε σχέση  με  την αυθαίρετη τοποθέτηση καμερών τα εξής: 
Η βιντεοσκόπηση  ασθενών  σε δύσκολη για τη ζωή τους κατάσταση όσο και εργαζομένων κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, είναι  παράνομη  πόσω  μάλλον όταν δεν υπάρχει άδεια από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων , δεν υπάρχει προειδοποιητική σήμανση και δεν έχει  γίνει συζήτηση του Δ.Σ.  του  ΓΝΤ με τα θεσμικά όργανα για το θέμα.
Η τοποθέτηση καμερών ειδικά σε σημεία που φυλάσσονται με φυσική παρουσία είναι πράξη καταστολής και εκφοβισμού των εργαζομένων και όχι πράξη υπέρ της ασφάλειας  ατόμων και  του χώρου.
Απαιτούμε να φύγουν άμεσα οι κάμερες που «βλέπουν»  το ΤΕΠ και την Μ.Τ.Νεφρού  και  εφ’ όσον  έχει τηρηθεί  η αρχή  της αναλογικότητας  με  μέτρα  λιγότερο  επαχθή  για την ανθρώπινη  προσωπικότητα  δηλ.  φύλακες , συναγερμοί,  φωτοκύτταρα κ.λ.π,    να παραμείνουν  εκείνες  που  καλύπτουν  την περίμετρο  του νοσοκομείου και  μόνο.
Τις  επόμενες  ήμερες  αν  δεν  εισακουσθούμε  θα  προβούμε  στις απαιτούμενες  ενέργειες  ώστε να διαπιστωθεί  αν οι  κάμερες κατέγραφαν  αυτό  το  διάστημα  παρά  την  απουσία  ειδικής  σήμανσης  και  άδειας   καθώς  και  το ποιος  είχε  πρόσβαση  στο  καταγεγραμμένο υλικό.
Υπενθυμίζουμε  ότι  βάσει  του νόμου  η τοποθέτηση  καμερών  εάν και εφ’ όσον  συντρέχουν  οι  λόγοι  γίνεται  μόνο  από δημόσια  αρχή».           
Σε απάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου τονίζεται ότι η τοποθέτησή τους έχει να κάνει με λόγους ασφαλείας. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
«Το Νοσοκομείο Τρικάλων, με απόφαση ήδη από τον Αύγουστο του 2016 και σε συνέχεια του γεγονότος, ότι είχαν δημιουργηθεί  «τριβές» κατά την απομάκρυνση του εργολάβου καθαριότητας.
Καθώς επίσης και λόγω του γεγονότος ότι η τεχνική εταιρία που ήταν υπεύθυνη για τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις  «εστελνε  τηλεγράφημα» στη Διοίκηση περί αποχώρησης, αξιώνοντας πληρωμές παλαιών  «αμφισβητούμενων χρεών» πάνω από 1.000,000 €,διαδικασία στην οποία η Διοίκηση δεν υποχώρησε. Αποφάσισε σε συνεδρίαση του Δ.Σ, ότι είναι αναγκαία και απαραίτητη η τοποθέτηση καμερών για λόγους ασφαλείας στο Νοσοκομείο.
Η αποχώρηση της τεχνικής εταιρίας η οποία έγινε τον Νοέμβριο του 2016 και το ενδεχόμενο «δολιοφθοράς» σε μηχανολογικές εγκαταστάσεις, κατέστησε επιτακτικότερη την ανάγκη τοποθέτησης καμερών.
Από τον Ιανουάριο του 2017,η τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου, ανέλαβε την εκπόνηση μελέτης για την τοποθέτηση καμερών στον προαύλιο χώρο του Γ.Ν. Τρικάλων και στις μηχανολογικές εγκαταστάσεις.
Επιπλέον το γεγονός ότι από εννέα νοσοκομεία της χώρας με συστηματικό και μεθοδευμένο τρόπο «αφαιρέθηκαν γαστροσκόπια, βρογχοσκόπια κ.λ.π» ανέδειξε περαιτέρω την ανάγκη τοποθέτησης καμερών στο Νοσοκομείο, ενώ επιπρόσθετα τους τελευταίους δύο με τρείς μήνες,έ χουν υπάρξει σειρά επεισοδίων με απειλές προς το προσωπικό από άτομα εξαρτημένα, πράγμα για το οποίο είναι ενήμερη και η αστυνομία, κατέστη σε περεταίρω επιτακτική την ανάγκη τοποθέτησης των καμερών.
Οι κάμερες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Τρικάλων, είναι εκτός λειτουργίας και απλώς έχει ελεγχθεί η λειτουργικότητά τους.
Το Νοσοκομείο έχει πάρει νομική γνωμοδότηση για τη λειτουργία τους, η οποία  Τίθεται ως πλαίσιο λειτουργίας και η οποία είναι πλήρως συμβατή με το υπάρχον νομικό πλαίσιο προσωπικών δεδομένων.
Έχει ενημερωθεί η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και αναμένεται  η περαιτέρω επικοινωνία με την εν λόγω Αρχή, ώστε να εξασφαλιστεί με καθόλα νόμιμα αποδεκτό τρόπο η ενίσχυση των συστημάτων ασφαλείας της απρόσκοπτης λειτουργίας του Νοσοκομείου.»