Για την τουριστική ανάπτυξη του Νομού μίλησε σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μπουτίνας, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου, και περιμένουμε ένα εξίσου δυνατό Σεπτέμβριο για το Νομό Τρικάλων. Τα Μετέωρα στατιστικά αποτελούν το δεύτερο σημείο σε επισκεψιμότητα μετά την Ακρόπολη.

Είναι ένα εξαιρετικό brand name στην περιοχή μας, και σε αυτό πρέπει να επενδύσουμε. Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν βεβαίως, και στοχεύουμε κυρίως στο να μπούμε σε νέες αγορές αλλά και να διευρύνουμε τον αριθμό διανυκτερεύσεων και των επισκέψεων σε άλλα μέρη του Νομού.

Κάποιος δηλαδή που μπορεί να μείνει μια μέρα στα Μετέωρα, να μείνει και άλλη μια π.χ. στον ορεινό όγκο, στον Ασπροπόταμο, ή στην πόλη των Τρικάλων για city break.

Αυτό δουλεύουμε αυτή τη στιγμή και με τους 4 Δήμους και με το Επιμελητήριο, να κάνουμε κάποιες δράσεις που θα φέρουν κοντά όλα τα σημεία ενδιαφέροντος που έχει ο Νομός.

Προβάλλουμε τις ομορφιές του τόπου μας όπου μπορούμε, θέλει και δουλειά και σχεδιασμό, και πιστεύω ότι η ήπια τουριστική ανάπτυξη που επιθυμούμε θα έρθει σταδιακά.»