Σε ποινή φυλάκισης επτά ετών για μικροποσότητα κοκαΐνης 0,7 γραμμαρίων την οποία είχε στο αυτοκίνητό του πηγαίνοντας νύχτα στις φυλακές Μπαλκούρας τις οποίες διηύθυνε, καταδικάστηκε χθες ο πρώην διευθυντής φυλακών Τρικάλων από το Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας. Μαζί του καταδικάστηκαν σε 5 και 6 χρόνια αντίστοιχα ένας 36 και ένας 45χρονος. Ο πρώην διευθυντής το βράδυ της σύλληψής του είχε αγοράσει μαζί με τον 36χρονο ποσότητα κοκαΐνης από τον 35χρονο.

Ο 41χρονος, κάτοικος χωριού στην περιφέρεια των Τρικάλων, κατά την την απολογία του τόνισε πως είχε πρόβλημα καθώς ήταν εθισμένος στις ναρκωτικές ουσίες αλλά πίστευε πως αυτό δεν επηρέαζε του γύρω του και γι’ αυτό δεν είχε μιλήσει σε κανέναν μέχρι τη σύλληψή του: «Η κοκαΐνη σού δίνει την αίσθηση πως μπορείς να κάνεις τα πάντα», είπε δηλώνοντας τοξικομανής και μετανοιωμένος.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Από τη στιγμή που δεν έδινα σε κανέναν δικαίωμα, προσπαθούσα να τα καταφέρω». Ρωτήθηκε επίσης από τον πρόεδρο της έδρας αν είχε υποψιαστεί κάτι η σύζυγός του και απάντησε ότι «κάτι πρέπει να είχε καταλάβει αλλά προσπαθούσα να μην το αντιληφθεί. Μάλιστα έκανα χρήση τα βράδια στο υπόγειο  για να μην με καταλάβει ενώ εκείνη κοιμόταν». 

Τέλος ρωτήθηκε αν τυχόν τον είχαν πάρει χαμπάρι οι συνάδελφοί του εντός των φυλακών . Η απάντησή του ήταν ότι: «στην υπηρεσία μου δεν έδωσα το παραμικρό δικαίωμα και γι’ αυτό δεν κατάλαβε κανένας τίποτα».

Η έφεση και των τριών είχε ανασταλτικό χαρακτήρα

Λ.Ε.