Σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι θα κυμανθεί το κόστος του φετινού πασχαλινού τραπεζιού στα Τρίκαλα όπως επισημαίνεται από το Τμήμα Εμπορίου της  Περιφερειακής Ενότητας. Οι εντατικοί έλεγχοι συνεχίζονται ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης προτρέπει τους  τρικαλινούς καταναλωτές να επωφεληθούν των  καλών τιμών και των άριστων προϊόντων που διαθέτει η αγορά, και να ενισχύσουν  την τοπική οικονομία στηρίζοντας τους ντόπιους επαγγελματίες και παραγωγούς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τους διαρκείς ελέγχους και την έρευνα των αρμόδιων υπαλλήλων της Π.Ε.Τ., στην τρικαλινή αγορά διαπιστώνεται ότι οι τιμές του «πασχαλινού καλαθιού», παρά την αύξηση του Φ.Π.Α. από 13% σε 23% σε συγκεκριμένα είδη, εμφανίζονται συγκρατημένες ή με ελαφρά πτωτικές τάσεις.
Ειδικότερα οι τιμές για τα εγχώρια αρνιά κυμαίνονται από 5,49 έως 8,50 ευρώ το κιλό, όταν πέρυσι η ανώτατη τιμή έφτανε τα 9 ευρώ το κιλό, ενώ στα κατσίκια οι τιμές κυμαίνονται από 6,49 έως 9 ευρώ το κιλό, όταν πέρυσι η ανώτατη τιμή έφτανε τα 9,50 ευρώ.
Μειωμένες εμφανίζονται και οι τιμές στα τυριά και στα γαλακτοκομικά, όπως επίσης στα λαχανικά και τα φρούτα, ενώ στα ίδια επίπεδα είναι στα τσουρέκια και τα κουλούρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και ανάλογα με τη ζήτηση κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας πιθανόν να παρατηρηθούν διαφοροποιήσεις.