Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου η περιοχή του Νομού Τρικάλων με τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας να προμηνύεται εξ ίσου κακός.

Η βροχή πέφτει ασταμάτητα τόσο στα ορεινά όσο και στην πόλη, με συνέπεια όπως συμβαίνει πάντα ήδη να έχει "φουσκώσει" ο Ληθαίος ποταμός.

Έχοντας ακόμα φρέσκες της μνήμες της κατάρρευσης της γέφυρας στη Διάβα πάντως, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν πιθανά φαινόμενα υπερχείλισης κάποιου εκ των ποταμών, όπως ο Ληθαίος, ο Αγιαμονιώτης, ο Ανάποδος.

Μάλιστα το πρωί της Κυριακής, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αλέκος Πολυμερόπουλος με μηχάνημα του Δήμου μετέβησαν σε φράγμα που κινδύνευε στο Γαρδικάκι, κοντά στο 28ο Δημοτικό Σχολείο. Έγινε διάνοιξη του φράγματος και το πρόσκαιρο πρόβλημα διευθετήθηκε. Επίσης, οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε επικοινωνία και με πρόεδρους Τοπικών Συμβουλίων, σε περιφέρειες των οποίων βρίσκονται ρέματα ή χείμαρροι. Επειδή ακριβώς η ισχυρότατη βροχόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί, ο Δήμος Τρικκαίων είναι σε ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα, προειμένου να μη δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα.