«Στόχος μας είναι να καταλάβουμε ακριβώς τι συμβαίνει. Κάθε ίδρυμα είναι μοναδικό, οι ιδιαιτερότητές τους είναι μοναδικές. Αν δεν τα δούμε από κοντά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τις κατηγορίες, τη βεντάλια την τεράστια που υπάρχει σε αυτά τα 63 Ιδρύματα».
Αυτά υπογράμμισε χθες το βράδυ από τα Τρίκαλα και το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης στο νομό Τρικάλων.
Η αναπληρώτρια υπουργός, ανέφερε στη συνέχεια πως τα επόμενα δύο χρόνια θα πρέπει να επινοήσουμε συνέργειες, υπογραμμίζοντας πως είναι ανοικτή σε οποιαδήποτε πρόταση. Στην περίοδο της κρίσης και μέχρι να βγούμε από αυτή χρειάζονται συνέργειες, αυτή είναι η μαγική λέξη, αυτό είναι το μήνυμα αυτής της περιοδείας, ανέφερε.
Επίσης, η κ. Φωτίου έκανε ειδική αναφορά στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Ανέφερε πως πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο προνοιακό πρόγραμμα για νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Θα εφαρμοστεί αρχικά σε 30 δήμους και από τις αρχές του 2017 σε όλους τους δήμους της χώρας. Το πρόγραμμα, δεν παρέλειψε να επισημάνει η αναπληρώτρια υπουργός, είναι αποτέλεσμα ενός πολύπλευρου σχεδίου, για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας παρουσιάζοντας κι άλλες δράσεις που θα υλοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση το επόμενο χρονικό διάστημα.
(*) H φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα trikkipress.gr