Αλλα 24 βρέφη θα φιλοξενηθούν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Τρικκαίων. Αυτό θα γίνει κατορθωτό με τα 75.000 ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος, μέσω προγράμματος που προκήρυξε η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. πρόκειται για πρόγραμμα από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας.
Ο Δήμος Τρικκαίων, αφουγκράστηκε από πέρυσι την αύξηση των αναγκών για τη φιλοξενία βρεφών στις δομές του. Ετσι ενεργοποιήθηκε και ζήτησε να ενταχθεί στη σχετική πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ. Η πρόταση του Δήμου Τρικκαίων αφορά στη «Δημιουργία νέων βρεφικών τμημάτων στον Α΄ & Δ΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Τρικκαίων» συνολικού προϋπολογισμού 75.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
Δηλαδή, όπως σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κ. Ψύχος, θα δημιουργηθούν νέοι χώροι στους δύο βρεφικούς σταθμούς, προκειμένου να φιλοξενηθούν 24 συνολικώς βρέφη (από 12 σε κάθε έναν σταθμό).
Η χρηματοδότηση σχετίζεται με εργασίες ανακαίνισης, επισκευής και διαμόρφωσης των υφιστάμενων διαθέσιμων κενών και ελεύθερων χώρων και στα δύο κτήρια, προκειμένου αυτοί να είναι κατάλληλα αξιοποιημένοι για να υποδεχθούν τα βρέφη. Ο Δήμος Τρικκαίων με τον τρόπο αυτόν καλύπτει ακόμη ένα μέρος της μέριμνας για τις οικογένειες