Παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων, των ιδιοκτητών επιχειρήσεων της περιοχής, αλλά και τις συγκεκριμένες «προδιαγραφές ασφαλείας» που θέτει ο δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου, η 1η Στρατιά ετοιμάζεται να μετατρέψει σε προσφυγικό καταυλισμό το παλιό σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ» στο Δέλτα Λαρίσης.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaenimerosi.gr, δρομολογείται η τοποθέτηση 60 κλιματιζόμενων οικίσκων στον περίβολο του «Ατάλντικ» τις προσεχείς ημέρες, αφού προηγήθηκε η αυτοψία του χώρου.

Η επιλογή της περιοχής του «Δέλτα» για προσφυγικό καταυλισμό είναι προφανώς ακατάλληλη, αλλά αυτό ουδόλως ενδιαφέρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο θέλει πάση θυσία να «ξεφορτωθεί» τις ανθρώπινες μάζες των δυστυχισμένων που σωρεύονται σε διάφορα σημεία της χώρας.

Το χειρότερο είναι ότι η τοποθέτηση «λυόμενων» στο συγκεκριμένο σημείο θα προσδώσει στον καταυλισμό μόνιμο χαρακτήρα, με ορατό τον κίνδυνο της γκετοποίησης.

Οι κάτοικοι, πέρα από τις παραστάσεις που πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο, ετοιμάζουν και άλλες κινητοποιήσεις, ενώ έχουν προσφύγει και στην  Δικαιοσύνη.  Την προσεχή Τρίτη, στις 7 το απόγευμα, θα γίνει σχετική ενημέρωση από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της περιοχής στο ΚΑΠΗ Πατουλιάς.

Λευτέρης Ευαγγέλου

*Η φωτογραφία είναι αρχείου