Με πολλούς τρικαλινούς, αλλά και επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας, άνοιξε και επίσημα απόψε το βράδυ η αυλαία του 7ου Μύλου των Ξωτικών. Μεγάλο χάπενινγκ της βραδιάς ήταν η παρουσία της γνωστής ερμηνεύτριας Μελίνας Ασλανίδου η οποία χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο, τραγουδώντας για τους εκατοντάδες θαυμαστές της τις γνωστές τις επιτυχίες.

Στο σχετικό δελτίο Τύπο της δημοτικής αρχής αναφέρονται τα ακόλουθα:
Η Πριγκίπισσα του Φεγγαριού εγκαταστάθηκε στον θρόνο της, κατεβαίνοντας από το άρμα που την έφερε στο κέντρο του Μύλου των Ξωτικών. Εκεί, τα ασημένια φεγγαροξωτικά και ο Αη Βασίλης υποδέχθηκαν το άγγιγμά της, κάτω από το πιο λαμπρό φεγγάρι που φώτιζε το βράδυ της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου 2017 όλον τον Μύλο.
Η 7η κατά σειρά διοργάνωση στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, στα Τρίκαλα, στο κέντρο της Ελλάδας, ξεκίνησε με το χαμόγελο και τη ζεστή υποδοχή να κυριαρχούν στους χιλιάδες επισκέπτες που από την πρώτη ημέρα κατέκλυσαν την πόλη.
Και οι επισκέπτες αυτοί, μαζί με τους τρικαλινούς, απόλαυσαν τον χορό του φεγγαροξωτικού με ένα Ατομο με Αναπηρία, τιμώντας με τον τρόπο αυτόν την Παγκόσμια ημέρα για τα ΑμεΑ.

Οι χιλιάδες παρευρισκόμενοι απόλαυσαν μια συγκινητική στιγμή, μέχρι να έρθει στην κεντρική η Μελίνα Ασλανίδου και να χαρίσει κέφι. Ενώ αμέσως μετά, το γυναικείο μουσικό συγκρότημα ηλεκτρικών εγχόρδων, "TRINITY Electric String Trio" ενθουσίασε με τις έξοχες επανεκτελέσεις διάσημων τραγουδιών. Και όλο αυτό μεγάλο πάρτι υποδοχής της νέας λαμπερής διοργάνωσης, με οικοδεσπότη τον Χρήστο Νέζο, επισφραγίστηκε από το μήνυμα ομόνοιας και φιλόξενης πόλης, στο οποίο στάθηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε για την έβδομη διοργάνωση, που πλέον έχει καθιερώσει τα Τρίκαλα ως τον οδηγό των Χριστουγέννων. Τη χαρακτηριστική σύμπνοια που κυριαρχεί στα Τρίκαλα, επισφράγισε ο τέως Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Χρήστος Λάππας. Κλήθηκε από τον νυν Δήμαρχο στο βήμα, σε κίνηση αναγνώρισης της προσφοράς, αφού επί θητείας του ξεκίνησε η μέγιστη αυτή διοργάνωση. Και επιβεβαίωσε την αγάπη και τη φιλοξενία που ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala ΑΕ προσφέρουν απλόχερα σε εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες αλλά και επισκέπτες από τις βαλκανικές χώρες.

Η μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, με τις εκπλήξεις, το πολικό εξπρές, τις 13 δωρεάν δράσεις, τη δωρεάν είσοδο και πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την πόλη, ξεκίνησε. Και ταξιδεύει τους επισκέπτες στη μαγεία των Χριστουγέννων μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2018.
Παρόντες, επίσης, οι βουλευτές κ. Παπαδόπουλος και Σιμορέλης, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Τρικκαίων, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Φααρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης.