Aναφορά στις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή έκανε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, λέγοντας:
«Πολλοί αποφεύγουν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή, ενώ είναι σίγουρο ότι ειδικά την περίοδο 2007-2009 έγινε ο μεγάλος εκτροχιασμός. Στην υγεία αυτά τα βλέπουμε και με το μεγάλο δάνειο επί Αβραμόπουλου των 200εκ ευρώ προκειμένου να πάρουμε 16 εκ εμβόλια, από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν τα 300.000. γίνονταν πρωτοφανής διασπάθιση και ρεμούλα. Τα ζητήματα της αντικειμενικής αποτίμησης της πορείας της χώρας έτσι κι αλλιώς υπάρχουν. Αν ο Κώστας Καραμανλής ως πρωθυπουργός σταμάτησε να μιλάει μετά το 2010 αυτό δε σημαίνει  ότι δεν είναι γνωστές οι συνέπειες στην οικονομία από εκείνη την περίοδο.»
Όσο για την ενέργεια να μηνύσει ο Αντώνης Σαμαράς τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Παπαδόπουλος τη σχολίασε ως εξής:
«Έχει τη δυνατότητα ως πρώην πρωθυπουργός με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και τους νομικούς του συμβούλους  να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, όχι να κραυγάζει όπως έκανε και τότε με το Σκοπιανό. Η μήνυση που υπέβαλλε παραπέμπει σε υπερβολές οι οποίες δεν δικαιολογούνται. Να καταθέσει η νομική του υπηρεσία όλα τα επιχειρήματα που αποδεικνύουν ότι δεν υπήρξε συμμετοχή.
Κακώς πάει ο Αντώνης Σαμαράς τον Αλέξη Τσίπρα στη δικαιοσύνη γιατί εμπλέκονται κι άλλα πράγματα. Λένε ότι οι εισαγγελείς καταπολέμησης της διαφθοράς ήρθαν σε επικοινωνία με τον κ. Παπαγγελόπουλο και κατόπιν ήρθαν οι δικογραφίες στη Βουλή. Δηλαδή ενώ υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, όταν ζορίζονται τα ξεχνάνε όλα αυτά.»