Μιλώντας στον αέρα της Λέσχης 97,6 ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης επέρριψε σαφείς ευθύνες για την πορεία του σχεδίου στους 3 τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:
«Περιμένουμε τη συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου, κι αν δεν φέρει κι αυτή η συνάντηση κάτι περισσότερο θα έρθει η κυβέρνηση της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα δώσει τη λύση.

Η ευθύνη είναι ακέραιη στους 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στον Υπουργό. Εμείς και σαν Δήμος και σαν Περιφέρεια θα πάμε να πούμε και πάλι την άποψη μας. Αν δεν ακουστεί, να πάρουν την ευθύνη οι κυβερνητικοί βουλευτές και ας τους κρίνει ο τρικαλινός λαός έπειτα.»

Την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας που αφήνει τα Τρίκαλα μόνο με 2 σχολές σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, λέγοντας:
«Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς τους κυβερνητικούς βουλευτές, και οι εξετάσεις που δίνουμε θα πρέπει να οδηγήσουν σε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

Είμαστε ακόμα στον σχεδιασμό του Υπουργείου, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και θα πρέπει να αφήσουμε τα γεγονότα να εξελιχθούν. Με τη μέθοδο της πειθούς θα πρέπει να πετύχουμε κάποια καλύτερα αποτελέσματα στον τελικό σχεδιασμό, ας κριθούμε λοιπόν από το τελικό αποτέλεσμα.»

Το σχέδιο του Υπουργείου σχολίασε και ο βουλευτής Χρήστος Σιμορέλης εκφράζοντας παράλληλα και την προσωπική του άποψη για την ψήφιση του:
« Θα έλεγα να μην βιαστούμε, έχουμε ακόμα αρκετό καιρό μπροστά μας. Κι εγώ δεν είμαι πλήρως ευχαριστημένος με αυτό το σχέδιο, και στη σύσκεψη που είχαμε με τον Υπουργό δήλωσα πως αν μείνει ως έχει εγώ προσωπικά δεν θα μπορέσω να το στηρίξω, θα είμαι αρνητικός στην ψήφιση του. Είμαι πάντως αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε κάτι καλύτερο.»