Ολοκληρώθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων η 1η συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «SODART - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ/ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ». Η συνάντηση διήρκησε από 31/1 έως 4/2/2017 και εκτός από το1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχαν:
•    Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων με τη στήριξη του Κέντρου Διαφορικής Διάγνωσης και Υποστήριξης ( ΚΕ.Δ.Δ.Υ.),
•    Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της Δυτικής Ουγγαρίας («UNIVERSITYOFWESTHUNGARY»).
•    Η Ακαδημία Ανθρωπιστικών και Οικονομικών σπουδών του Λοτζ της Πολωνίας (AkademiaHumanistyczno-Ekonomiczna w Lodzi)
•    Το ΙSS “RosaLuxemburg”,  ένα δημόσιο σχολείο Δ/θμιας Εκπαίδευσης με έδρα το Μπάρι της Ιταλίας που εκπαιδεύει εφήβους ηλικίας 14 με 19 ετών.
•    Το «ΚaratayGuidanceandResearchCenter”που ανήκει στο Υπουργείο ΕθνικήςΠαιδείας της Τουρκίας. Είναι ένας Επαγγελματικός Οργανισμός που παρέχει δικαίωμα συμμετοχής και συνεργασίας  σε υπηρεσίες καθοδήγησης και συμβουλευτικής σε όλους τους τύπους σχολείων.
•    Το Πανεπιστήμιο "SelçukUniversity"της Κόνυα στην Τουρκία.
Σκοπός του προγράμματος είναι η στήριξη των μαθητών που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες. Μέσω του προγράμματος θα υποστηριχθεί η προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη μαθητών και καθηγητών με πρόθεση να βελτιωθεί η ποιότητα των διδακτικών και εκπαιδευτικών διαδικασιών
Πιστεύουμε πως οι άνθρωποι με τέτοιου είδους δυσκολίες έχουν την ικανότητα να μαθαίνουν παρά τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως άτομα που, με την κατάλληλη υποστήριξη, μπορούν να πετύχουν πολλά και να συνεισφέρουν σημαντικά στην κοινωνία. Έτσι θα προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε να «κοινωνικοποιηθούν» δημιουργώντας γι’ αυτούς  ποιοτικές σωματικές, επαγγελματικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες καθώς επίσης και αθλητικές ευκαιρίες.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στα εκπαιδευτικά συστήματα που στηρίζουν την ειδική αγωγή σε κάθε χώρα καθώς επίσης να επισκεφτούν το ΕΕΕΕΚ Τρικάλων, όπου έμειναν εντυπωσιασμένοι από το έργο που επιτελείται εκεί από τους καθηγητές του.
Επίσης επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημ. Παπαστεργίου όπου αντάλλαξαν απόψεις για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και ενημερώθηκαν για τις καινοτόμες δράσεις του Δήμου Τρικκαίων.
Παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μνημεία και αξιοθέατα των Τρικάλων, όπως το Φρούριο, το Βαρούσι, το Κουρσούμ Τζαμί και τα Οθωμανικά Λουτρά, όπου ο εκ μέρους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Τρικάλων τους ξενάγησε ο κος Σπύρος Κουγιουμτζόγλου. Τέλος επισκέφτηκαν τις Μονές των Μετεώρων όπου έμειναν εντυπωσιασμένοι από την μοναδική ομορφιά του τοπίου.
Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, ένα σχολείο με μακρά παράδοση στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων οργάνωσε με επιτυχία και αυτή την συνάντηση. Η διεύθυνση του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, θέλει να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Τρικκαίωνμας κ. Δημήτριο Παπαστεργίου και την αντιδήμαρχο για θέματα Παιδείας κα. Έφη Λεβέντη για την θερμή υποδοχή των ξένων αντιπροσωπειών στο Δημαρχείο, την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κα. Βασιλική Κάκλα για την ολόθερμη υποστήριξη που παρείχε στο πρόγραμμα αυτό, τους υπεύθυνους του ΚΕΔΥ Τρικάλων για την επιστημονική υποστήριξη του προγράμματος, τη Διευθύντρια και τους καθηγητές του ΕΕΕΕΚ για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Ειδικό Σχολείο, τον κο Σπύρο Κουγιουμτζόγλου για την ξενάγηση στο Τζαμί και στα Οθωμανικά Λουτρά καθώς και όλους τους καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εργάστηκαν για να στεφθεί με επιτυχία το πρόγραμμα αυτό.