Συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη 5 Φεβρουαρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων και ασχολήθηκε με επίκαιρα και τρέχοντα θέματα που αφορούν τον κλάδο.
Οπως σημειώνεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο Τύπου "ο πρόεδρος κ. Ευάγγελος Αγγελάκης ευχήθηκε καλή χρονιά στους συναδέλφους, κουράγιο και υγεία και ενημέρωσε το σώμα για τις εκδηλώσεις, που πραγματοποιεί το 2019 η ΓΣΕΒΕΕ για τα 100 χρόνια λειτουργίας της. Αναφέρθηκε στο ρόλο της ΓΣΕΒΕΕ όλα αυτά τα χρόνια, το έργο που προσέφερε στους συναδέλφους, τις δυσκολίες που πέρασε με όλες τις κυβερνήσεις και για την κεντρική εκδήλωση, που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα στις 2 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής.
Συζητήθηκε η αύξηση του κατώτατου μισθού.  Η Ομοσπονδία ΕΒΕ Τρικάλων σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ είχε ταχθεί υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας, των επιχειρήσεων και της εισόδου της ελληνικής οικονομίας σε ένα νέο κύκλο ανόδου. 
Είχαμε ωστόσο επισημάνει, ότι μια αύξηση του κατώτατου μισθού χωρίς τη λήψη άλλων ελαφρυντικών μέτρων για μισθωτούς και επιχειρήσεις, δε θα έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.  Στο πλαίσιο αυτό, η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650€ θα πρέπει να συνοδευτεί με πρωτοβουλίες προς δύο κύριες κατευθύνσεις. 
Η πρώτη από αυτές σχετίζεται με την διεύρυνση του αφορολόγητου ποσού για τους μισθωτούς, έτσι ώστε το διαθέσιμο εισόδημά τους να ανταποκρίνεται σε αυτή την αύξηση.  Η δεύτερη πρωτοβουλία σχετίζεται με τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, όπως για παράδειγμα η άμεση κατάργηση της επιπλέον εισφοράς 1% επί των ασφαλιστικών εισφορών του άρθρου 97 του Ν.4387/2016.
 Ένα ακόμα ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί, αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές των μη μισθωτών, που υπολογίζονται με βάση τον εκάστοτε κατώτατο μισθό.  Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν υπάρξει σχετική μέριμνα, περίπου 1 εκατομμύριο μη μισθωτοί θα κληθούν να καταβάλλουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές το επόμενο διάστημα.
Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε στο Δ.Σ. είναι η ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο στις αρχές Απριλίου, όπου θα συμμετέχουν οι Ομοσπονδίες Κεντρικής Ελλάδος – Τρικάλων, Λάρισας, Καρδίτσας, Βόλου και Λαμίας.  Τα θέματα που θα συζητηθούν στην ημερίδα αυτή είναι:
1.    Προοπτικές ανάπτυξης της Περιφέρειας
2.    Προβλήματα τοπικών οικονομιών
3.    Συγκριτικά πλεονεκτήματα περιοχών
4.    Συνεργασίες επιχειρήσεων μέσω ΟΕΒΕ κ.ά.
Επίσης, συζητήθηκε και η συνάντηση που είχε η ΓΣΕΒΕΕ με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Ζορμπά για τα πνευματικά δικαιώματα.  Ο κ. Καββαθάς παρουσίασε και ανέλυσε στην Υπουργό διεξοδικά την ιδιαίτερα προβληματική κατάσταση που επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα,  ιδιαίτερα δε μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΕΠΙ, τη λειτουργία δύο ΟΣΔ πνευματικών δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ και ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ) και των συνεπειών που επακολούθησαν.
 Η Υπουργός άκουσε με προσοχή τα όσα παρουσιάστηκαν και δεσμεύτηκε για την άμεση σύγκλιση ομάδας διαβούλευσης με συμμετοχή όλων των μερών (Υπουργείου, Δημιουργών και Χρηστών), προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διευθέτηση του ζητήματος.
Έγινε ενημέρωση σχετικά με την απασχόληση και την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος σε τεχνικά επαγγέλματα του Ν. 3982/2011, μετά από επιστολή που έλαβε η Ομοσπονδία από το Τμήμα Επαγγέλματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας (υδραυλικοί, χειριστές μηχανημάτων έργου, τεχνίτες εγκαταστάσεων καύσης, μηχανικοί εγκαταστάσεων-ηλεκτροσυγκολλητές-οξυγονοκολλητές, ψυκτικοί, ηλεκτρολόγοι κ.λπ.). Πληροφορίες μπορούν να δίνονται σε όποιον ενδιαφέρεται στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Τονίσθηκε επίσης ομόφωνα, ότι η Ομοσπονδία ΕΒΕ συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και, όπως πάντα είναι δίπλα τους.
Τέλος, αποφασίσθηκε η κοπή πίτας της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 7 μ.μ. στα γραφεία της ΟΕΒΕ, Απόλλωνος 10.  Η δε ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση θα γίνει στις 28 Μαρτίου."