Ερώτηση για τους αγρότες-καπνοπαραγωγούς στα Τρίκαλα που παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτοι  για την παραγωγή που πούλησαν στην «Καπνική Α. Μιχαϊλίδης  ΑΕ» κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  βουλευτές  του ΚΚΕ .
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής
« ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: Απλήρωτοι καπνοπαραγωγοί στα Τρίκαλα.
Αν και η καπνοκαλλιέργεια ήταν από τις πιο δυναμικές στη χώρα μας συρρικνώθηκε λόγω των κανονισμών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ( ΚΑΠ ), παρόλο που η ΕΕ είναι ελλειμματική και εισάγει καπνά για τις ανάγκες της καπνοβιομηχανίας.
Τα τελευταία χρόνια αρχίζουν δειλά να καλλιεργούνται αρκετά στρέμματα με καπνό, ωστόσο η ταλαιπωρία και τα βάσανα των καπνοκαλλιεργητών δεν έχουν τέλος από την εκμετάλλευση των καπνεμπόρων και την «απληρωσιά» και πιο συγκεκριμένα της εταιρίας «Καπνική Α. Μιχαϊλίδης ΑΕ» που μονοπωλεί σχεδόν τον συγκεκριμένο κλάδο.
Θύματα της είναι και πολλοί αγρότες – καπνοπαραγωγοί των Τρικάλων, που βρίσκονται σε απόγνωση, αφού εδώ και μήνες παραμένουν απλήρωτοι για την παραγωγή τους που πούλησαν και παρέδωσαν στην «Καπνική Α. Μιχαϊλίδης  ΑΕ», ενώ την ίδια ώρα τρέχουν τα χρέη τους στους προμηθευτές τους για τα καλλιεργητικά τους έξοδα , τις τράπεζες και τις εφορίες, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ κλπ.
Έτσι όχι μόνον στερούνται και αυτά τα ελάχιστα έσοδα που περίμεναν από την παραγωγή τους αλλά από πάνω βρίσκονται και καταχρεωμένοι.
Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κάνουν πλάτες στους εμπόρους που συνεχίζουν ασύδοτοι να λυμαίνονται τον ιδρώτα των παραγωγών, οι οποίοι βλέπουν συνεχώς το εισόδημα τους να συρρικνώνεται από την άγρια φορολογία, το υψηλό κόστος παραγωγής, την άρση της προστασίας των προϊόντων τους, δεδομένου πως οι μικρομεσαίοι παραγωγοί είναι τελείως εκτεθειμένοι στους εκβιασμούς των εμπόρων.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα πάρει προκειμένου:
-    Οι καπνοπαραγωγοί να πληρωθούν άμεσα και χωρίς προϋποθέσεις για την περσινή τους συγκομιδή
-    Το εισόδημα των παραγωγών να προστατεύεται αποτελεσματικά από τους οικονομικούς εκβιασμούς των εμπόρων με την εξασφάλιση τιμών που να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής.
Οι βουλευτές  Γιώργος Λαμπρούλης, Κώστας Στεργίου,  Διαμάντω Μανωλάκου»