Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ξεκινήσει πρόγραμμα επειγόντων έργων, προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ, για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών πλησίον των αυτοκινητοδρόμων, που υλοποιήθηκαν με συμβάσεις παραχώρησης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, ο παραχωρησιούχος του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος Ε65 (Κεντρική Οδός) θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα έργα ύψους 39 εκατ. ευρώ στην περιοχή Καρδίτσας και Τρικάλων.

Τα έργα αυτά ειδικότερα αφορούν:

·       Στη διευθέτηση του ποταμού Καλέντζη σε μήκος 16 χλμ. και του Συλλεκτήρα ΙΙΙ.2 (νοτιοδυτικά της πόλης της Καρδίτσας), συνολικού προϋπολογισμού περίπου 16 εκατ. ευρώ.

·       Στη διευθέτηση του ποταμού Ιταλικού (μήκους 20χλμ.) και των δύο τάφρων (μήκους 6 και 2 χλμ.), που συμβάλλουν σε αυτόν, μέχρι τη συμβολή του με τον Πηνειό, προϋπολογισμού περίπου 5,6 εκατ. ευρώ.

·       Σε αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Πάμισο, προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα πρόκειται για εργασίες στα επτά τελευταία χλμ. μέχρι την εκβολή του στον Πηνειό, ξεκινώντας από το Μουζάκι.

Επίσης, στην περιοχή της Φθιώτιδας, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στο Σπερχειό ποταμό, ύψους 18 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, στην περιοχή του Σπερχειού θα εκτελεσθούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και από την ΕΡΓΟΣΕ, ύψους 21 εκατ. ευρώ, στα τμήματα εμπλοκής του αυτοκινητόδρομου με τη νέα σιδηροδρομική γραμμή.