Δύο μεγάλες εργολαβίες συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ, πραγματοποιεί τη Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου 2017 ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για έργα ουσίας, τόσο στην καθημερινότητα, όσο και στον αθλητισμό, με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει. Η πρώτη είναι προϋπολογισμού 600.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους και αφορά σε ασφαλτοστρώσεις στην πόλη των Τρικάλων. Δηλαδή, σε ανακατασκευές και βελτιώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς το οδόστρωμα υπέστη πλήθος ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία και τις παρεμβάσεις για την τοποθέτηση δικτύων οργανισμών κοινής ωφέλειας.
Η δεύτερη δημοπρασία αφορά στο Κολυμβητήριο. Πρόκειται για έργο που ο Δήμος Τρικκαίων είχε προγραμματίσει και φρόντισε να βρει χρηματοδότηση από τη ΓΓ Αθλητισμού, με ποσό 393.535,99 ευρώ. Το έργο αφορά σε πλήθος ανακατασκευών εντός του κτηρίου, στην πισίνα, στα αποδυτήρια, στον πέριξ της πισίνας χώρο, με μέριμνα για ΑμεΑ, αλλά και σε παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης και γενικότερης λειτουργίας του Κολυμβητηρίου. Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά, το Κολυμβητήριο ανακατασκευάζεται με ένα μεγάλο έργο, ικανό να προσφέρει, μαζί με τη σκεπαστή εξωτερική πισίνα, ικανοποιητικούς χώρους άθλησης για τους τρικαλινούς.
Σημειώνεται, όμως, ότι ακολουθούν έργα και στις Δημοτικές Ενότητες. Συγκεκριμένα, με συνολικό ποσό 296.000 ευρώ, τέσσερις εργολαβίες θα δημοπρατηθούν μετά το Πάσχα. Οι δύο θα αφορούν σε αγροτική οδοποιία και οι άλλες δύο σε ασφαλτοστρώσεις. Και οι 4 εργολαβίες με προϋπολογισμό 74.000 ευρώ η κάθε μία, αφορούν και στις 7 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, δηλαδή σε όλα τα χωριά του.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι τον Μάιο θα δημοπρατηθεί ακόμη ένα έργο ασφαλτοστρώσεων σε άλλα σημεία των Τρικάλων, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.
Ετσι, το σύνολο των έργων που δημοπρατούνται το επόμενο διάστημα στον Δήμο Τρικκαίων ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύρια ευρώ.