Επιστολή στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, Βασίλης Γιαγιάκος, για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου των σχολικών κυλικείων, εξαιτίας της μη λειτουργίας των σχολείων, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού. 

Στην επιστολή του Βασίλη Γιαγικάκου επισυνάπτεται η πρόταση του Σωματείου Κυλικείων ν.Τρικάλων. 

Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής: 

"Κυρία Υπουργέ, 

Η διακοπή λειτουργίας των σχολείων για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο πλαίσιο επιβολής των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον Covid19, έχει πλήξει δραματικά και τον κλάδο των σχολικών κυλικείων με επαγγελματίες να ασφυκτιούν, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στα συσσωρευμένα χρέη τους, πόσο μάλλον στο βιοπορισμό των οικογενειών τους. 

Σας επισυνάπτουμε επιστολή του Σωματείου Σχολικών Κυλικείων Ν. Τρικάλων με πρόταση για διανομή δια των σχολικών κυλικείων ολοκληρωμένου προγεύματος – δεκατιανού στο σύνολο των μαθητών της χώρας με χρηματοδότηση. 

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια πρόταση, η υλοποίηση της οποίας θα συντελέσει στην οικονομική ανάκαμψη των επαγγελματιών του κλάδου και θα αποφέρει οφέλη τόσο στους ίδιους και τα νοικοκυριά των μαθητών όσο και στους εμπλεκόμενους προμηθευτές των επαγγελματιών.   

Η εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος κρίνεται επιβεβλημένη και παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε και αποφασίσετε για την υλοποίησή του".

Με εκτίμηση, 

Βασίλης Γιαγιάκος 

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων