Επίσκεψη στους πληγέντες τηςΠιαλείας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔκαι Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας. Ο κ. Σκρέκας διαπίστωσε από κοντά το Γολγοθά που διανύουνοι συγκερκιμμένες οικογένειες, λόγω τουμεγέθους της καταστροφής και τωντραγικώνπροβλημάτων που δημιουργήθηκανστη ζωή και στις περιουσίες τους από την κατολίσθηση.
Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι θα ξαναφέρει το θέμα στη Βουλή προκειμένου να επισπευτεί η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων. Η πολιτεία επιβάλλεται να μεριμνήσει προκειμένου να εξασφαλιστεί άμεση αποζημίωση και στέγηστους ανθρώπους που έχουν χάσει το βιός τους.
Τόνισε ακόμη, ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι μελέτες για την εξέλιξη του φυσικού φαινομένουπροκειμένου να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην προχωρήσει περεταίρω η καταστροφή και καταστραφούν κι άλλα σπίτια.Επίσης απαιτείται ναεπισπευφθούν οι αξιολογήσεις για τις καταστροφές των δημόσιων υποδομών όπως δρόμοι και η άμεση επιδιόρθωση αυτών,αφού έχει αποκοπεί η πρόσβαση σε πολλές κτηνοτροφικές μονάδες και αγροτικές αποθήκες.
Επικοινωνία για το εν λόγω θέμα είχε ο κ. Σκρέκας και με τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κ. Μαράβα ο οποίος τον ενημέρωσε για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει για την άμεση στήριξη των παθούντων.