Την Τρίτη 24/1/2017 η Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας επισκέφτηκε τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) Τρικάλων προκειμένου να ενημερωθούν άμεσα  για τη διαδικασία  εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές.
Αμέσως μετά την θερμή υποδοχή στην είσοδο του Στρατοπέδου  οι μαθητές οδηγήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα όπου και παρακολούθησαν αναλυτική ενημέρωση όχι μόνο για τη διαδικασία εισαγωγής στη Σχολή αλλά και για τον τρόπο ζωής των σπουδαστών  και  τις δυνατότητες που υπάρχουν  για περεταίρω βελτίωση και εξέλιξη  τους κατά διάρκεια της φοίτησης. Οι εικόνες από την εκπαίδευση ανδρών και γυναικών ήταν εντυπωσιακές και προκάλεσαν τον θαυμασμό και την επιδοκιμασία των μαθητών μας.
Μετά το τέλος της ενημέρωσης και το παραδοσιακό κέρασμα περιηγηθήκαμε στους χώρους της Σχολής: στους ανακαινισμένους ζεστούς και πεντακάθαρους κοιτώνες  και στον εντυπωσιακό τοίχο αναρρίχησης
Τέλος επισκεφτήκαμε το νεοϊδρυθέν καταπληκτικό  Στρατιωτικό Μουσείο, ένα κόσμημα για τη ΣΜΥ, για το νομό Τρικάλων (πολλά εκθέματα από τη μάχη στο ύψωμα 731) και για την Ελληνική ιστορία γενικότερα.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με αναμνηστικές φωτογραφίες στον προαύλιο χώρο της Σχολής.
Ευχαριστούμε πολύ τους στρατιωτικούς της ΣΜΥ για την υποδοχή, την ξενάγηση  αλλά και για την προθυμία και το χαμόγελο με το οποίο μας υποδέχονται πάντα και μας κάνουν να θέλουμε να ξαναεπισκεφτούμε τη Σχολή, την οποία νιώθουμε πλέον σαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης μας.