Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης με το  Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, το  Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομάδα Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού και το  τοπικό Δίκτυο  συνεργαζόμενων φορέων εκπαιδευτικής & ψυχοκοινωνικής στήριξης ( ΚΕΔΔΥ,  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων - ΟΚΑΝΑ’, Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας) πραγματοποίησε με επιτυχία διήμερο   επιμορφωτικό σεμινάριο, διάρκειας 12 ωρών με θέμα :‘Ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων : Τεχνικές Σχολικής Διαμεσολάβησησης’ . Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 20-21 Ιανουαρίου στο χώρο του 7ου Λυκείου Τρικάλων και συμμετείχαν πενήντα (50) εκπαιδευτικοί Γυμνασίων και Λυκείων.
Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην υιοθέτηση καλών πρακτικών για την ενίσχυση του δικού τους ρόλου,  αλλά και των μαθητών στην διαδικασία επίλυσης συγκρούσεων και διαμεσολάβησης. Δόθηκε έμφαση στην σημαντική εμπλοκή που μπορούν να έχουν και οι ίδιοι οι μαθητές ως αποτελεσματικοί και πιο αποδεκτοί διαμεσολαβητές στην επίλυση προβλημάτων που παρουσιάζονται στο σχολικό πλαίσιο. 
Η υλοποίηση του σεμιναρίου  εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόληψης της ενδοσχολικής βίας και  αναδεικνύει καλές πρακτικές, που μπορούν να είναι αποτελεσματικές στο σχολικό περιβάλλον και να συμβάλλουν στη δημιουργία θετικού κλίματος  μέσα από τον σεβασμό και την προστασία των δικαιωμάτων όλων των μελών της σχολικής κοινότητας.
Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν εξέφρασαν την ικανοποίηση τους και την επιθυμία τους για συνέχιση της συνεργασίας.