Στη Β’ ζώνη σε ότι αφορά το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο 15 Οκτωβρίου 2016 - 30 Απριλίου 2017 εντάσσεται ο νομός Τρικάλων σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, που επιτέλους δημοσιεύτηκε. Σύμφωνα με αυτή η επιδοτούμενη ποσότητα ορίζεται στα 15 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο κάτι που σημαίνει ότι το επίδομα δεν μπορεί να υπερβεί τα 300 ευρώ για τον άγαμο και τα 375 ευρώ για τον έγγαμο, ένα ποσό που θεωρείται μειωμένο σε σχέση με πέρυσι που έφτανε έως τα 630 ευρώ. Στη Β’ γεωγραφική ζώνη ανήκουν όλοι οι νομοί της Θεσσαλίας και ειδικότερα (Λάρισας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Αρκαδίας, Ξάνθης, Τρικάλων, Πιερίας, Πέλλας, Ροδόπης, Χαλκιδικής, Μαγνησίας).
Το επίδομα θέρμανσης αυξάνεται για 36 ορεινές περιοχές (στη Θεσσαλία περιλαμβάνονται οι περιοχές Ζαγοράς, Μουρεσίου, Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα).
Στην απόφαση δεν αναγράφεται το πότε θα χορηγηθεί το ποσό στους δικαιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η χορήγηση θα γίνει στα τέλη του Ιανουαρίου 2017 χωρίς να είναι γνωστό εάν θα γίνει εφάπαξ ή σε δόσεις.