Με 155 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού από τον ΕΟΔΥ και δύο θανάτους τελειώνει ο Σεπτέμβριος, καθιστώντας στην περιοχή των Τρικάλων μία από εκείνες τις περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, γεγονός που οδήγησε στην επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων. 

Η εικόνα του νομού στον χάρτη του ΕΟΔΥ παραμένει στα ίδια επίπεδα των προηγούμενων ημερών, με καταγεγραμμένα πάνω από 50 κρούσματα το τελευταίο 10ήμερο, έτσι ώστε ο νομός Τρικάλων να διατηρεί ακόμη και μέχρι σήμερα μια θλιβερότατη πρωτιά σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας τα Τρίκαλα κόβουν πρώτα το νήμα, καθώς τον Σεπτέμβριο ο μεγάλος αριθμός των καταγεγγραμένων κρουσμάτων ξεπέρασε ακόμη και εκείνον της γειτονικής Λάρισας!

Μιας πόλης, που, ως γνωστόν, είχε να αντιμετωπίσει ταυτοχρόνως αρκετές εντοπισμένες και πολύ σοβαρές εστίες μετάδοσης του ιού, όπως τον γνωστό γάμο του Αμπελώνα, τους γιατρούς των δύο νοσοκομείων της πόλης, Γενικού και Πανεπιστημιακού, ακόμη και την εστία που δημιουργήθηκε σε χωριό της Ελασσόνας. 

Τον μήνα Σεπτέμβριο η Λάρισα, με τον διπλάσιο πληθυσμό από αυτόν των Τρικάλων, καταγράφει 92 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ η Καρδίτσα, με μικρές αλλά ενεργές εστίες, 49 και η Μαγνησία με την πιο εντυπωσιακή μείωση να καταγράφει μόλις 12 κρούσματα κορωνοϊού. 

Ωστόσο, καθώς και στους τρεις υπόλοιπους νομούς της Θεσσαλίας τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα είχαν επιβληθεί πολύ πριν τεθούν σε ισχύ στα Τρίκαλα, διατηρούν ζωντανή την ελπίδα της μείωσης των κρουσμάτων στον νομό Τρικάλων, αφού τα σημερινά 8 νέα κρούσματα κορωνοϊού συνεχίζουν να προκαλούν μόνο ανησυχία σε όλους μας, για την πορεία του κορωνοϊού στα Τρίκαλα. 

trikalaenimerosi.gr