Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Τρικκαίων και της παράταξης "Μαζί για τα Τρίκαλα", Κώστας Κρεμμύδας, αναφέρεται στο σοβαρό θέμα των δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών χιλιάδων Τρικαλινών με οφειλές στον Δήμο. 

Μάλιστα, στην ανάρτησή του επισυνάπτει την φωτογραφία μιας απόδειξης που λαμβάνει ένας πολίτης από ATM, πάνω στην οποία αναγράφονται στοιχεία της κίνησης του λογαριασμού του, αποδεικνύοντας την κατάσχεση του λογαριασμού ενός Τρικαλινού πολίτη. 

Όπως ευκρινώς φαίνεται, ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός χαρακτηρίζεται από το αρνητικό πρόσημο, που σημαίνει την δέσμευσή του από την τράπεζα. 

Ο Κώστας Κρεμμύδας επιρρίπτει ευθύνες στην Δημοτική Αρχή για την τακτική που αποφάσισε να ακολουθήσει, κατηγορώντας την πως κρύβεται πίσω από το γράμμα του νόμου και προκαλεί τεράστια προβλήματα σε ανθρώπους, οι οποίοι αφενός δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, αφετέρου ο ένας και μοναδικός τους τραπεζικός λογαριασμός θα είναι πλέον δεσμευμένος. 

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο Κώστας Κρεμμύδας αναφέρει τα εξής: 

Δεσμεύσεις λογαριασμών 

Μια χαρά βολεύεται η δημοτική αρχή από τις δεσμεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών για να τονώσουν τα ταμεία τους.

Άλλωστε η επίσημη απάντησή της δια στόματος του αρμόδιου αντιδημάρχου είναι ότι την δέσμευση δεν την αποφασίζει ούτε ο Δήμαρχος, ούτε φυσικά ο ίδιος, ούτε κανείς άλλος εκλεγμένος (λες και αυτό είναι το πρόβλημα) και ότι  είναι μια απόφαση της Οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, που είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει το γράμμα του νόμου που προβλέπει το ίδιο το κράτος.

Προφανώς υπάρχουν υποχρεώσεις που απορρέουν από το νόμο, αυτό δεν σημαίνει ότι και ο νόμος είναι σωστός.

Διότι δεν μπορεί παρά να είναι ακραίο η δέσμευση ενός λογαριασμού από απλήρωτη κλήση και ακόμη πιο ακραίο είναι το τιμωριτικό παίδεμα που προκύπτει για να ξεκλειδώσεις αυτό το λογαριασμό που πιθανό να είναι και ζωτικής σημασίας για την οικογένεια και τη δουλειά σου. 

Και ακόμη χειρότερο όταν αυτός ο λογαριασμός που δεν έχει επαρκές υπόλοιπο για να καλύψει το χρέος γίνεται λογιστικά και πρακτικά με αρνητικό πρόσημο (- 581,00 π.χ.). 

Και εμείς κ. Δήμαρχε τι κάνουμε γι’ αυτό, εφόσον υπάρχει απολογητική διάθεση για το γεγονός; 

Θα συνεχίσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το νόμο και θα τσουβαλιάζουμε σε λίστες συστηματικούς κακοπληρωτές, αδύναμους, φτωχούς και μη έχοντες; 

(Υ.Σ. Η τραυματισμένη για ευνόητους λόγους φωτό αποδεικνύει το μείον στο λογαριασμό που πληρώνει προκαταβολικά η τράπεζα το δήμο για λογαριασμό του δικαιούχου, έχει δεν έχει λεφτά). 

trikalaenimerosi.gr