Σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων.

Το πρωί της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου 2018, στελέχη του ΔΟΜ (ο κ. Μάριος Τσιντέας ως υπεύθυνος και ο συνεργάτης κ. Ζαχαρίας Τάμπαχ) συναντήθηκαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κ. Ψύχο στο Δημαρχείο Τρικκαίων.

Ο κ. Ψύχος, μαζί με στελέχη από τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας και τον ειδικό συνεργάτη κ. Χ. Καλλιάρα, ενημέρωσαν για όλο το εύρος των δράσεων του Δήμου σχετικά με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τα τελευταία 4 χρόνια. Τονίστηκε η αμέριστη στήριξη της τρικαλινής κοινωνίας και η διεύρυνση των προγραμμάτων, μέσω και του ΟΗΕ.
Από την πλευρά του ο κ. Τσιντέας ενημέρωσε για τις δράσεις με τίτλο «Πρόγραμμα εθελούσιας επιστροφής και επιδοτούμενης επανένταξης προσφύγων και μεταναστών». Σημείωσε, δε, τις υπάρχουσες ευκολίες και έδωσε έναν αριθμό σημαντικό: τα τελευταία 6 χρόνια, συνολικά 44.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν επιστρέψει μέσω του ΔΟΜ στις πατρίδες τους.
Ο κ. Ψύχος τόνισε ότι ο Δήμος Τρικκαίων θα προχωρήσει στην ενημέρωση των εν Τρικάλοις προσφύγων και μεταναστών, για τις πρόνοιες και τις δράσεις του εν λόγω προγράμματος.