Σε εξετάσεις πιστοποίησης δεξιοτήτων στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας συμμετείχαν μαθητές του 2ο ΣΔΕ Τρικάλων.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

Ως Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας εντός του Καταστήματος Κράτησης προσπαθούμε να συνδέουμε έγκλειστους ενήλικες με το νήμα της εκπαίδευσης.

Η δημιουργική κάλυψη του νεκρού χρόνου, η επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία, η απόκτηση νέων δεξιοτήτων, η επαφή και η συνεργασία με εκπαιδευτές που έρχονται στη φυλακή από «έξω» επιδρούν ευεργετικά στην προσωπικότητα του κρατούμενου.

Στο ασφυκτικό πλαίσιο της φυλακής, η εκπαίδευση ανοίγει ένα παράθυρο επικοινωνίας, αποφορτίζοντας τον κρατούμενο από τα δεινά του εγκλεισμού και λειτουργώντας ως δίαυλος προετοιμασίας για κοινωνική ενσωμάτωση.

Για πρώτη φορά φέτος, οι μαθητές μας συμμετείχαν σε εξετάσεις πιστοποίησης δεξιοτήτων στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας για την απόκτηση του ECDL, με υπεύθυνο φορέα το Ελληνικό Ινστιτούτο Πιστοποιήσεων ΕΛ.ΙΝ.Π..

Με επιμονή και υπομονή και μεγάλη αφοσίωση στον στόχο τους οι μαθητές μας, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση και καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδεύτριας στο μάθημα της Πληροφορικής κ.Δημοπούλου Ζωής, συμμετείχαν στις εξετάσεις για την απόκτηση της κάρτας ψηφιακών δεξιοτήτων που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του σχολείου μας τη Δευτέρα 29/6/2020.

Ευχαριστούμε τον εκπρόσωπο του φορέα διοργάνωσης των εξετάσεων κ.Νικόλαο Σανίδα και ευχόμαστε τους μαθητές μας καλή πρόοδο και καλά αποτελέσματα!