Συγκέντρωση για την κοπή πίτας, αλλά ουσιαστική ευκαιρία για ζωντανό διάλογο, η συνάντηση των μελών του συνδυασμού «Επανεκκίνηση Τώρα!» του Δήμου Τρικκαίων. Τα μέλη του συνδυασμού που εμπιστεύτηκε ο τρικαλινός λαός, συγκεντρώθηκαν και συζήτησαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία της δημοτικής αρχής. Ο επικεφαλής και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, παίρνοντας τον λόγο, αρχικώς ευχαρίστησε όλους, όσοι πριν τρία χρόνια εμπιστεύτηκαν τον τότε 40χρονο υποψήφιο, σε έναν αγώνα για πραγματική επανεκκίνηση ολόκληρου του Δήμου.

Τα σχεδόν 200 άτομα άκουσαν τον Δήμαρχο να κάνει έναν μίνι απολογισμό, καθώς η δημοτική αρχή βρίσκεται στο μέσον της θητείας της. Όπως είπε ο κ. Παπαστεργίου, έγινε η τακτοποίηση των οικονομικών του Δήμου, αλλά χρειάζεται περισσότερη επιμονή σε θέματα καθημερινότητας και σε έργα που θα σηματοδοτήσουν τη θητεία. Επίσης, επεσήμανε τη στοχοπροσήλωση σε έργα  που θα κομίσουν ουσιαστική ανάπτυξη, τη στιγμή που η μεγαλύτερη απαίτηση της κοινωνίας είναι η επίλυση της μάστιγας της ανεργίας. Η λύση, τάνυσε ο κ. Παπαστεργίου, δεν είναι οι αθρόες προσλήψεις, αλλά η δημιουργία υποδομών και συνθηκών για ουσιαστική ανάπτυξη στον Δήμο.

Επίσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην  περισσότερη έμφαση ήδη δίνεται στα καθημερινά θέματα. Οπως για παράδειγμα, η ικανοποίηση που επικρατεί για το ότι η περιφέρεια του Δήμου ξαναείδε μηχανήματα, χωρίς να έχει φτάσει στο 100% η προσοχή που πρέπει να δοθεί στα χωριά. Ταυτοχρόνως, απαιτούνται και προγραμματίζονται λύσεις για θέματα καθημερινότητας και στην πόλη.

Πλέον, στη μέση της θητείας, ξεκινά η νέα προσπάθεια για τη δεύτερη πενταετία. Ανεξαρτήτως του εκλογικού συστήματος που θα υπάρξει (το είδος της αναλογικής που προωθείται, θα δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα στη διοίκηση των Δήμων), ο συνδυασμός θα είναι έτοιμος, ώστε από το καλοκαίρι να γίνει η προεργασία για τους ανθρώπους που θα  συμπορευτούν στη νέα προσπάθεια. Εξάλλου, σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου, το 2017 και το 2018 είναι εξαιρετικά κρίσιμες χρονιές. Το 2017 δημοπρατούνται πολύ σημαντικά έργα που θα υλοποιηθούν το 2018, για δύο λόγους: για να μην υπάρχει πίεση χρόνου και για να μη δημιουργηθεί η αίσθηση των προεκλογικών έργων, αλλά η σιγουριά ότι ο προγραμματισμός του 2014 υλοποιείται απαρέγκλιτα.

Ο κ. Παπαστεργίου επίσης, ευχαρίστησε και όλους τους συνεργάτες του, καθώς και τους αντιδημάρχους και στελέχη που αποχωρούν την 1η Μαρτίου. Κυρίως, ευχαρίστησε τα μέλη του συνδυασμού, είτε εξελέγησαν είτε όχι, καθώς αυτοί είναι οι πρώτοι που βρίσκονται στην κοινωνία, την ακούν, δέχονται παράπονα, παρατηρήσεις, συμβουλές, αιτήματα και, φιλτράροντάς τα, η δημοτική αρχή βρίσκεται σε αρμονία με τους τρικαλινούς πολίτες.

Τέλος, ο Δήμαρχος Τρικκαίων υπενθύμισε ότι οι τρικαλινοί πολίτες είναι υπερήφανοι για τον Δήμο, που ακούγεται παντού, με εξωστρέφεια και δράσεις, που έχει την καλή μαρτυρία από όλους. Έναν Δήμο που προχωρά και προωθεί καινοτόμες λύσεις, αυξάνοντας την επαφή με τα καθημερινά προβλήματα, με την ανάπτυξη, με τους πολίτες. Κάνοντας πράξη την Επανεκκίνηση, κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις του 2014 μεθοδικά, με πρόγραμμα, με εμφανή αποτελέσματα.