Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή ολοκληρώθηκε το Σάββατο 18 Φλεβάρη η κοπή της πίτας του Συλλόγου Γυναικών Τρικάλων. Η εκδήλωση η οποία ήταν αφιερωμένη και στην συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε στο art café Σουίτα.
Στην ιστορική αναδρομή του Συλλόγου Γυναικών αναφέρθηκε και  η πρόεδρος του Συλλόγου , Πετράκη Ειρήνη στον χαιρετισμό της « Aπό την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, o Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων μπαίνει δυναμικά στους αγώνες, δρα σαν αναπόσπαστο κομμάτι του λαϊκού κινήματος της περιοχής μας. Η υπόθεση της ισονομίας, αλλά και οι ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών( κυρίως εργατριών, αλλά και αγροτισσών, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων, των γυναικών του μόχθου , των λαϊκών στρωμάτων) μπήκαν στο προσκήνιο, εντάχθηκαν μέσα στις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος. Πάντα μπροστά στα συλλαλητήρια, σε όλους τους αγώνες του λαού των Τρικάλων . Μπαίνει στους χώρους δουλειάς των γυναικών, στις γειτονιές, στα χωριά, συζητά μαζί τους, τις ενημερώνει. Αναδεικνύει μεταξύ άλλων ζητήματα μητρότητας, υγείας, παιδείας, εργασιακά, ανεργίας, απολύσεων, κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας, αλλά και πάλη ενάντια στα ναρκωτικά, στην βία, πάλη για την ειρήνη, δράσεις για τον πολιτισμό.»

Ενώ εκ μέρους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος ,  χαιρετισμό έκανε η Χαλάτση Ρούλα, η οποία ανέδειξε την σημαντικότητα της πορείας της Ομοσπονδίας « Η ΟΓΕ, από την ίδρυσή της σαν πρώτο της μέλημα είχε το δικαίωμα των γυναικών στην εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα γιατί μόνο τότε ανοίγει σταθερά ο δρόμος και για άλλες κατακτήσεις.
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας επανειλημμένα κατήγγειλε τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες σε πολλούς χώρους δουλειάς. Όλα αυτά τα 40 χρόνια, οι γυναίκες της ΟΓΕ «σηκώνουν ψηλά τα πανό» σε κάθε απεργιακή, αγωνιστική κινητοποίηση, εκεί που ξεσπούν αγώνες, στους τόπους δουλειάς από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα.»
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από τον Παναγιώτη Μαγκλάρα, ενώ τα μέλη του Συλλόγου ανανέωσαν το ραντεβού τους μπροστά στους καθημερινούς αγώνες που θα ακολουθήσουν.