Σε εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου διοικητικού Συμβουλίου οδηγείται η τράπεζα Θεσσαλίας και μάλιστα σε ημερομηνία που μέχρι χθες γνώριζε μόνον η διορισμένη από το Πρωτοδικείο, διοίκηση Λάππα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρότι η σχετική απόφαση του Δ.Σ. για εκλογές ελήφθη από τις 4 Οκτωβρίου 2016, σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε μόλις χθες Τετάρτη αλλά περιέργως δεν δόθηκε καν στις τοπικές ιστοσελίδες και έγινε γνωστή από site ...Καρδιτσιώτκης εφημερίδας!

Το έλλειμμα δημοσιότητας δυσχεραίνει ουσιαστικά τις κινήσεις όποιων άλλων μελών ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος ως υποψήφιοι στις επικείμενες εκλογές, καθώς η προεκλογική περίοδος κρίνεται ανεπαρκέστατη για μια στοιχειώδη προετοιμασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι χθες δεν έχει γνωστοποιηθεί καν ο κατάλογος όσων έχουν δικαίωμα ψήφου, ώστε να υπάρξει μια υποτυπώδης ενημέρωση, από τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους, στους περίπου 12.000 εταίρους της τράπεζας!

Η δυνατότητα διενέργειας εκλογών, μετά από δύο υποχρεωτικές προσφυγές στο Πρωτοδικείο Τρικάλων για διορισμό προσωρινών διοικήσεων, σημαίνει ότι δόθηκε το πράσινο φως από την τράπεζα της Ελλάδος για τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις δύο έμμισθες θέσεις εκτελεστικών μελών της διοίκηση της τράπεζας. Πρόκειται για πρόσωπα «κλειδιά» που θα διαθέτουν εποπτικές αρμοδιότητες και θα λογοδοτούν στην τράπεζα της Ελλάδος. Ουδεμία, πάντως, επίσημη ενημέρωση υπάρχει γύρω από τα στελέχη αυτά και τη διαδικασία με την οποία επιλέχτηκαν.

Η τράπεζα Θεσσαλίας, όπως και οι περισσότερες Συνεταιριστικές, βρίσκεται ουσιαστικά σε αδιέξοδο λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που μαστίζει την αγορά. Όλοι οι βασικοί δείκτες της έχουν επιδεινωθεί, ενώ για την ώρα δεν φαίνεται «φως» στο ορίζοντα από πουθενά. Το σενάριο- «σωσίβιο» της συγχώνευσης της Τρικαλινής τράπεζας με εκείνες της Πιερίας, της Δράμας και του Έβρου, στο οποίο είχε επενδύσει αρκετά η διοίκηση Λάππα, ναυάγησε στα ρηχά καθώς λεφτά δεν υπάρχουν και ουδεμία εκ των ενδιαφερόμενων συνεταιριστικών τραπεζών είχε την δυνατότητα να πείσει τα μέλη της να συμμετάσχουν σε μια αύξηση κεφαλαίου με σκοπό να οδηγηθεί η τράπεζά τους στα …Τρίκαλα.

Η όποια προοπτική απορρόφησής των συνεταιριστικών τραπεζών από την τράπεζα Αττικής, απομακρύνθηκε μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν και την συνακόλουθη παρέμβαση της ΤτΕ η οποία επέβαλε νέα διοίκηση.

Το παράδοξο μέσα σε όλα αυτά είναι ότι ο Τάσος Λάππας θέλει να είναι ξανά πρόεδρος! Ο ίδιος παραμένει ανελλιπώς στο τιμόνι της τράπεζας, επί 22 έτη, από ιδρύσεώς της και συγκεκριμένα από τον Μάιο του 1994!

Δεν έδειξε διάθεση αποχώρησης ούτε καν στο πρωτοδικείο, όπου η τράπεζα οδηγήθηκε αναγκαστικά για ορισμό προσωρινής διοίκησης δύο φορές και τις δύο επί δικής του θητείας! Η διάθεσή του για προσφορά είναι πράγματι ακόρεστη…

Κ.Τ.

Τι  αναφέρει η ανακοίνωση

Μετά την 915/4.10.2016 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου καλούνται, σύμφωνα με το νόμο και το άρθρο 19 του Καταστατικού, τα μέλη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Συν. Π.Ε. σε Γενική Συνέλευση στις 23.10.2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 9:30 π.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων με τα ακόλουθα θέματα ημερησίας διάταξης:

Έγκριση εγγραφής νέων μελών.

Τροποποίηση του Καταστατικού.

Διενέργεια αρχαιρεσιών για ανάδειξη μελών Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί, χωρίς άλλη πρόσκληση, την 30.10.2016 ημέρα Κυριακή την ίδια ώρα στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα. Αν πάλι δεν υπάρξει απαρτία θα επαναληφθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ την 6 Νοεμβρίου 2016 ημέρα Κυριακή την ίδια ώρα στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ όλα τα μέλη των οποίων η εγγραφή έχει εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση και συγκεκριμένα όσα μέχρι την 14 Ιουλίου 2016 είχαν εξοφλήσει τουλάχιστον τη μία μερίδα τους και πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 8 παρ. 1 του Καταστατικού.

Η προσκόμιση του δελτίου ταυτότητας είναι απαραίτητη.

Σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 3 του Καταστατικού οι αιτήσεις υποψηφιοτήτων για το Διοικητικό Συμβούλιο θα γίνονται δεκτές ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ στα γραφεία της Τράπεζας (Κονδύλη 61-63, 2ος όροφος, κα Κρομμύδα Βαγιάνα) μέχρι την Τετάρτη 19.10.2016 & ώρα 15:00.

Το παράβολο κατάθεσης υποψηφιότητας καθορίστηκε στα 60 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι υποψηφιότητες για το αξίωμα του μέλους του Δ. Σ υπόκεινται στους περιορισμούς του άρθρου 11 παρ. 5, 6 & 7 του Καταστατικού.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Αναστάσιος Λάππας