Oι Τομεακές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Τρίκαλα θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση την Πέμπτη, 7 Ιούλη στις 8:30 μ.μ., στο χώρο των παλιών φυλακών της πόλης μας. Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, σε σχετικό δελτίο Τύπου «ένας από τους πολλούς τόπους του μαρτυρίου, κομμάτι της ιστορίας στενά δεμένο με το λαϊκό κίνημα και την σχεδόν 100χρονη ιστορία του ΚΚΕ, που το αστικό κράτος επιδίωξε, χωρίς να τα καταφέρει, να το τσακίσει, να το εξοντώσει φυσικά και ηθικά.
 Με την εκδήλωση αυτή τιμάμε τους αγώνες, τις θυσίες,  την αντοχή των κομμουνιστών και αγωνιστών του λαού για το δίκιο, για τη απελευθέρωση της εργατικής τάξης.
Τιμούμε όλους εκείνους και εκείνες που με την ηρωική τους στάση, την πίστη τους στο δίκιο και τη νίκη του λαού, έδειξαν ότι ακόμα και εμπόδια που φαντάζουν “αξεπέραστα” η οργανωμένη λαϊκή δράση, η επαναστατική πάλη μπορεί να τα υπερνικήσει.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τη νεολαία, τις γυναίκες της πόλης μας ωθώντας τους να έρθουν σε επαφή, να γνωρίσουν την ιστορία του ΚΚΕ, της ΚΝΕ , συνολικότερα του εργατικού- λαϊκού κινήματος στη χώρα μας, που κομμάτι της είναι και οι παλιές φυλακές των Τρικάλων.
Καλούμε επίσης, τους Τρικαλινούς να συμβάλλουν στη συγκέντρωση αρχειακού υλικού (φωτογραφιών, επιστολών , βιβλίων κλπ) γιατί ένα μεγάλο κομμάτι τους είτε κρατούνταν οι ίδιοι στις φυλακές των Τρικάλων , είτε οι πρόγονοί τους.(για οποιοδήποτε υλικό ή πληροφορία παρακαλούμε καλέστε στα τηλέφωνα :2431025404, 2431026567).
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πολιτική ομιλία, μαρτυρίες αγωνιστών και κομμουνιστών κρατουμένων στις φυλακές, μουσικοθεατρική παράσταση. Επίσης στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής».