Στο πλαίσιο των 100 εκδηλώσεων σε 100 πόλεις της Ελλάδας μέσα στο 2018 μια χρονιά που συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυσή του και με σύνθημα “Μαζί μπορούμε να δώσουμε τη λύση! Εμπρός λαέ με το ΚΚΕ. Με τη δύναμή μας – Για το δίκιο μας”, η Τ.Ο. Τρικάλων του ΚΚΕ πραγματοποιεί μεγάλη εκδήλωση την Πέμπτη 17 Μάη 2018 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Χώρο των Παλιών Φυλακών Τρικάλων.
Θέμα της εκδήλωσης είναι “Η όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή, η συμμετοχή της αστικής τάξης της χώρας για τη στρατηγική της αναβάθμιση και ο κίνδυνος εμπλοκής σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η στάση του εργατικού και λαϊκού κινήματος”.
Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Σημαντική θέση στην εκδήλωση κατέχει ο μεγάλος Τούρκος κομμουνιστής ποιητής Ναζίμ Χικμέτ καθώς θα παρουσιαστεί το έργο του μέσα από ένα επιλεγμένο ποιητικό και μουσικό αφιέρωμα.
Το ΚΚΕ μέσω των εκδηλώσεων καλεί τον λαό να συμμετέχει ενεργά σε όλη αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία, να έλθει σε επαφή με στιγμές της ηρωικής και μεγαλειώδους πορείας του ΚΚΕ και των πολύτιμων διδαγμάτων που βγαίνουν από αυτήν» και να ακούσει και να συζητήσει τις θέσεις του κόμματος «για όλα τα κοινωνικά και φλέγοντα ζητήματα. Ότι δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει για το λαό. Ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, μικρότερο ή μεγαλύτερο, που να μη συνδέεται με το γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει συνεχώς φτώχεια, κρίσεις και πολέμους.
(*) Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  εντός του Μουσείου Τσιτσάνη