Με την εκδήλωση – παρουσίαση που έγινε στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμαErasmus+με τίτλο  «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ  ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ».
Στη εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκαν, από τους 16 μαθητές του τομέα Πληροφορικής που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό, οι εμπειρίες και οι γνώσεις που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια της κατάρτισής τους που έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη από 8 έως 21 Φεβρουαρίου 2016.
Μέσα από τις εργασίες των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων παρουσιάστηκε η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε και περιελάμβανε έναν συνδυασμό θεωρητικής κατάρτισης στην έδρα του οργανισμού υποδοχής CEMEDIκαι επισκέψεων μελέτης σε οργανισμούς, επιχειρήσεις και σχολεία.
Η θεωρητική κατάρτιση έγινε από ειδικευμένους εισηγητές, σχετικά με τις σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων στο διαδίκτυο καθώς και τις σύγχρονες τεχνικές που εφαρμόζονται (Socialmedia, onlinemarketing κλπ. ) από τα ηλεκτρονικά καταστήματα για την αύξηση των πωλήσεών τους


Οι επισκέψεις μελέτης έγιναν σε οργανισμούς οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει αποτελεσματικά την επιχειρηματικότητα και έχουν προωθήσει καινοτόμες δραστηριότητες των επιχειρήσεων στο διαδίκτυο καθώς επίσης και σε πετυχημένες διαδικτυακές επιχειρήσεις.
Ακόμη,  οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ιστορικά σημεία και χώρους πολιτισμού της Βαρκελώνης αλλά και να απολαύσουν τον περίπατό τους ανάμεσα στα υπέροχα κτίρια του Γκαουντί, στα πάρκα, στην παραλία και τους εμπορικούς δρόμους της πόλης.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές της 3ης τάξης Νταϊλιάνης Γεώργιος, Τάκης Χρήστος, Μήτσιος Γεώργιος, Προύφας Γεώργιος, Οικονόμου Νικόλαος, Λιάκου Φωτεινή, Βράντζα Όλγα, Τεντολούρη Αικατερίνη, Αντωνοπούλου Βικτωρία και  οι μαθητές της 2ης τάξης Φετάχου Κιάνη, Κώτσης Βασίλειος, Γελαδάρης Βασίλειος, Μπονέλης Αθανάσιος, Μπεκτάσι Αλέξανδρος, Βάτσια Μαρίκα, Ράγγα Ευθυμία.
Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες βεβαιώσεις παρακολούθησης και πιστοποιητικά EuropassMobility